DSÖ 10'uncu Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen MMG Diyarbakır şubesinin 5'inci Olağan Genel Kurul toplantısında Yusuf Çelebi güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Birçok STK ve siyasi parti temsilcisinin de katıldığı genel kurul toplantısında yönetim kurulu üyelerinin selamlama konuşmasının ardından MMG Diyarbakır şubesinin yapmış olduğu faaliyetler slayt ile katılımcılara sunuldu.
Yapılan oylama sonucu güven tazeleyen Çelebi, yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi yönetimi olarak, bilimsel, kültürel ve ahlaki değerler çerçevesinde özveri ve azim ile çalışarak sorumluluklarımız ve aldığımız görevin farkında olarak hedeflerimize ulaşacağız. Bir önceki Yönetim olarak arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşmak adına çalışmalarımızı aralıksız yerine getirmeye çalıştık. Bu kapsamda çeşitli toplantılar, seminerler, söyleşiler, iş geliştirme programları, teknik geziler gibi etkinlikler düzenledik.
Yönetim olarak yeni dönemde yapacakları çalışmalara değinen Çelebi "Bilimin aydınlık ışığında ilerlemek, ilmi, manevi ve kültürel değerlerimizi korumak, iş ve meslek haklarına sahip çıkmak, girişimcilik ve inovasyona önem vermek, yenilikçi ve teknolojik gelişime açık olmak, insan haklarına ve tüm düşüncelere saygılı olmak, paydaş kurum ve kuruluşlarla tam bir koordinasyon içerisinde olmak, mesleki eğitimin her alanda sürdürülebilir olmasını ve yaygınlaşmasını sağlamak için tüm gayret ve çabalarımızı göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Müslüman bilim insanı ve mühendis El Cezeri’nin yolunda yenilikler için çalışacağız"

Müslüman bilim insanı El Cezeri'nin yolundan gideceklerini belirten Çelebi "Mimar ve Mühendisler Grubu olarak bilim ve teknoloji merkezi olan üniversitelerimizle, diğer ilgili kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerimizle, iletişim bağlarını arttırarak, sektörümüzde iyi bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Diyarbakır'da Artuklu döneminde İslam'ın altın çağında çalışmalar yapan Müslüman bilim insanı ve mühendis, sibernetiğin ilk adımlarını atan ve ilk robotu yapan, El Cezeri’nin yolunda yenilikler için çalışacağız." şeklinde konuştu.

75-001.jpg

Covid-19 salgınının MMG üyeleri ve paydaşları üzerindeki etkisini en aza indirmek için hep birlikte el ele verip azimli bir şekilde çalışacaklarını söyleyen Çelebi son olarak şu cümleleri kurdu:

Üniversite ve meslek lisesi öğrencileri ile iletişime geçerek Genç Mimar ve Mühendis Grubunu daha etkin hale getireceğiz. Bu öğrencilerin mesleki yeterlilikleri için kültürel, teknik ve bilimsel organizasyonları artırarak düzenlemeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, yapacağımız tüm çalışmalarımızda siz değerli üyelerimizin desteklerini, her zaman yanımızda hissedeceğimizden şüphemiz yoktur.
Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şubesi 5'inci Olağan Genel Kurul toplantısı çekilen hatıra fotoğrafı ve güven tazeleyen Çelebi'ye tebrikler ile sona erdi. 

 

Editör: Haber Merkezi