Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Diyarbakır eski il Müdürü Nihat Nurbaki, mahkeme kararıyla yeniden DEDAŞ İl Müdürlüğü görevine başladı.

Mutarlarla düzenlediği toplatıdan sonra açıklamada bulunanDEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Nurbaki, özellikle bu yıl kış mevsiminin gelmesiyle birlikte başta Diyarbakır kent merkezi olmak üzere kırsal bölgelerde 100 den fazla köyde elektriklerin olmadığını söyledi..

Elektrik kesintilerinde Yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için düzenlenen toplantıya Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Diyarbakır İl Müdürü Nihat Nurbaki, Sistem İşletme Başmühendisi Abdurrahman Kan, Merkez Şebeke Amiri Aydın Böçkün, Köy, merkez mahalle muhtarları ve merkez ilçelere bağlanarak mahalle statüsüne geçen köy muhtarları katıldı.

Yapılan toplantıda bu yıl kış mevsiminin başlamasıyla birlikte elektrik bulamadıklarını bu yüzden vatandaşlarla sorun yaşadıklarını ifade eden muhtarlar, İl müdürlüğünün sorunlarına ilgisiz kalmasına tepki göstererek yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

İlave Trafolar Geliyor
DEDAŞ Diyarbakır il Müdürü Nurbaki muhtarlarla yaptığı toplantıdan sonra şu ifadeleri kaydetti: "Görevlerinin öncelikle vatandaşa sağlıklı ve kesintisiz bir Enerji vermek olduğunu şu anda enerji sıkıntısı yaşanan bütün bölgelere ilave Trafo atacaklarını ve bazı bölgelerdeki mevcut trafolarda da güç artışında bulunacağız."

Toplantıdan sonrası kısa bir açıklama yapan Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahalle Muhtarı Mehmet Kızıltepe de şöyle konuştu: "Sayın müdürümüz ile yaptığımız toplantı verimli geçti. Kendilerine, enerji kesintileri ile ilgili halkın muhtarlığımıza getirdiği sorun ve sıkıntıları ilettik. Müdür Bey de en kısa zamanda mevcut sıkıntı ve problemlerin hal edileceğini söyledi. Sayın müdürümüz mevcut sorunların da en büyüğünün elektrik kesintileri olduğunu söyledi ve bununda yüzde 70 çözüme yakın olduğunu dile getirdi. Çok yakın zamanda yeni trafoların kurulacağını bize söyledi". Kızıltepe, son olarak Diyarbakır halkı en güzelle layıktır ve yapılacak olan icraatların takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Muradiye Mahalle Muhtarı Süleyman Karadaşlı ise, "Özellikle son bir ay içinde elektrik kesintileri konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Halkın bize getirdikleri talepleri bizde yapılan bu toplantıda dile getirdik. Vatandaşın bize söylediği tek 'kelime elektrik istiyoruz' " şeklinde konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi