Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanı olduğu Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TTGA) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin temsilen Diyarbakır'dan Selda Çiçek Veske seçildi. Veske, TTGA yönetim kuruluna seçilmesi sonrası Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu ile ortaklaşa basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasında turizmin büyüyen, gelişen ve globalleşen bir sektör olduğunu hem istihdam hem de milli gelire katkısı nedeniyle ülkelerin vazgeçilmez bir kaynağı olduğunu belirten TTGA Yönetim Kurulu Üyesi Selda Çiçek Veske, “Türkiye’nin jeopolitik konumu, dört semavi dininin buluştuğu bir ülke olarak ön plana çıkması, temiz plaj ve koylara sahip olması, dört mevsimin bir arada yaşanması, gastronomide büyük kademe kaydetmiş olması, birçok ilin açık hava müzesi konumuna sahip olması nedeniyle adeta bir turizm cenneti görünümündedir.” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Diyarbakır tarihin geçmişten bugüne şahitliğini yapan ve on binlerce yıllık bir kültürü derinliği olduğunu belirten Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, “Bu zenginliği bünyesinde barındıran ve bu anlamda her bir tarafı gezilesi görülesi ve yaşanılası bir zenginlik doğal güzellikleri ile Diyarbakır, kültürel birikimleri İnsanlık tarihi ile yaşıt. Diyarbakır surları buna bağlı ilk yerleşimi kapsayan göbekli tepeden körtik tepe ye kadar uzanan çok önemli bir tarih dizgesi, inanç değerleri, ibadet yerleri, Dicle ve Fırat dahil bütün bir insanlığa medeniyet ve bereket taşıyan bu büyük havzaları ve her açıdan geliştirilmeye müsaittir.” dedi.

Güzeloğlu, “Bu bölgede Termal Sağlık, kongre, hobi ve doğa turizmi gibi çok önemli zenginlik alanlarımız var. Kalkınma ajanslarımızla ve il valilikleri ve belediye başkanlıkları boyutunda bunların bir bütünlük olarak turizmde bir parkur olarak öne çıkması çok daha fazla gelire konu edilmesi için de yoğun çalışmalarımız var.” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır bölgesini uluslararası aştırmayı amaçlayan bir dizi çalışmaların olduğunu belirten Güzeloğlu, “Sürdürülebilir bir Turizm politikası ve yüksek bir gelir hedeflemesine dönük başlatılan, bu anlamda bölgeyi uluslararası aştırmayı amaçlayan bir dizi çalışmalarımız var. Yeni dönemde projelerimize ajansımızın hem desteğini hem de yol göstericiliğini bekliyoruz. Bu anlamda bizi temsil eden ve sektörden gelen bir arkadaşımızın Ajans yönetim kurulu üyesi olmasını büyük bir şans olarak görüyorum. Kendisini tebrik ediyor, yeni dönemde başarılar diliyorum. Katkı veren ve 9 il boyutunda desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza da içtenlikle teşekkür ediyorum, hayırlı ve uğurlu olsun.” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi