Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Uzm. Dr Vefik Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Yılı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde Diyarbakır’dan AK Parti milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiğini bildirdi.

Çelebi, Diyarbakır halkına daha fazla hizmet edebilmek için, ve Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla AK Partiden siyasete giriyorum." cümleleri ile başlayan açıklamasında, "Mesleki kariyer ile uzun yıllar hizmet ettiğim, Diyarbakır halkıma daha fazla hizmet edebilmek için,  Bu sebeple mensubu olduğum Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler başkanlığı görevimden ayrılıyorum... 2015 seçimleri halkımız için hayırlara vesile olsun..." diyerek AK Parti saflarında siyaset yapma kararını duyurdu.

 VEFİK ÇELEBİ KİMDİR?

Diyarbakır Kamu hastaneleri Birliği Genel sekterliği Mali hizmetler Başkanı Vefik Çelebi, 1969 Yılında Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Tepe Beldesinde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Bismil’de tamamlayan Çelebi , 1990 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı eğitimini 1996 yılında tamamladı.

1996 yılında ilk mesleki hayatına Afyonkarahisar'da  başladı. 2 yıllık hizmetin ardından 1998 yılında ihtisas eğitimini yaptığı Van 100. Yıl Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD'da Asistan olarak devam etti. 2002 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak Ergani Devlet Hastanesinde göre başladı.

2002 yılında Görev yaptığı Bismil Devlet Hastanesine 2005 yılında Başhekim olarak atandı. 2005 - 2012 yılları arasında Bismil Devlet Hastanesi Başhekimlik görevini üstlendi. 2012 yılında Kamu Hastaneleri Birliklerinin kurulmasının ardından aynı tarihte Diyarbakır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine Başhekim olarak atandı. 2012 - 2014 yılları arasında burada Başhekimlik görevini yürüttü.

Tıp ve görev dalında bir çok ödül alan Çelebi, 2014 Ağustos ayında Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Mali Hizmetler Başkanı olarak göreve başladı. Görev süresi boyunca aynı kurumda İdari Hizmetler Başkanlığına da vekalet et eden Uz. Dr. Vefik ÇELEBİ meslek hayatı boyunca başarılı bir çizgi sergiledi.

,vefik_celebi_sunum---kopya.jpg

Bismil Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Çocuk Hastanesinde Başhekimlik görevini yaptıktan sonra Kamu hastaneler Birliği Genel sekreterliğinden Mali Hizmetler Başkanlığı görevini yürüten Uzm. Dr. Vefik Çelebi mesleki kariyeri ile uzun yıllar hizmet ettiği Diyarbakır halkına daha fazla hizmet edebilmek için 9 Şubat 2015 tarihi itibari ile kamudaki görevinden istifa ederek, 25. Dönem genel seçimleri için Ak Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

 

Editör: Haber Merkezi