DİYARBAKIR- İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak ‘Andımız’ın kaldırılmasını bir kez daha istedi.

Mazlum-Der tarafından 12 Haziran 2009 tarihinde başlattıkları ‘Andımız’ kaldırılsın kampanyasının 2009-2010 ile 2010-2011 yıları arasında da devam ettiklerini belirten Mazlum-Der Diyarbakır Şube yöneticisi Cihan Ülsen, öğrenci adı kaldırılıncaya kadar bu zulmü haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Üslen, öğrenci andı kaldırılsın kampanyası kapsamında "Dernek üye ve yöneticilerimiz Danıştay'da üç ayrı dava açmıştık: Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin ‘Öğrenci Andı’ başlığını taşıyan 12. maddesinin kaldırılması için açılan davalarda Danıştay Sekizinci Dairesi davalarımızı red etmiş ve bu davalar tarafımızdan temyiz edilmiştir. Davalarımızın sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

‘IRKÇILIĞI KÖRÜKLÜYOR’

Üslen, "Türkiye’nin çok kimlikli, çok kültürlü bir yapısı olduğu gerçeğinin artık kabul edilmesi ve bu kabul çerçevesinde yasal, hukuki ve fiili tüm değişikliklerin bir an önce gerçekleştirilmesini talep etmekteyiz. Bunun için de önceliklerden bir olan "Andımız" diye adlandırılan metnin artık ilköğretim okullarında okutulmamasını talep etmekteyiz. Bizler farklılıklarımızın zenginlik olduğunu ve farklılıkları kabul etmenin uygarlaşmanın en önemli faktörü olduğuna inanıyoruz" diyerek açıklamayı bitirdi. Yapılan açıklamaya İHD, Eğitim-Sen Diyarbakır şube yöneticileri de katılarak destek sundu. 

Editör: Haber Merkezi