Diyarbakır Havalimanı'nda taşınan yolcu sayısında yüzde 4,5 oranında artış yaşandığı belirlendi. Buna göre, bu yılın ilk 9 ayında toplam bir milyon 592 bin yolcu taşındı.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, basın mensuplarıyla görüşmesinde yaptığı açıklamada, bu durumun sevindirici olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Şüphesiz turizm, buna bağlı diğer bütün sektör ve başlıklarda da Diyarbakır'da bizim için çok mutlu edici ve güven verici bir süreç yaşıyoruz. Havalimanımızın ilk 9 aylık yolcu sayısı şu an itibariyle toplam bir milyon 592 bin yani bir milyon 600 bin yolcuya ulaşmış durumda. Bu, 2017 yılının aynı dönemine göre yüzde 4,5 oranında bir artış gösteriyor. Memnuniyetle ifade ederim ki artışın oransal olarak daha fazlası dış hat yolcularında gerçekleşiyor. Bildiğiniz gibi, Almanya'ya devam eden uçuşlarımız çok güven verici bir süreç izliyor. Sun Exipress'in başta Avrupa bağlantılı sefer projeleri de gündemimizde. Kısa vadede Diyarbakır'ın bölgesel bir hap havalimanı olduğu gerçeği de öne çıkmış durumda." dedi.

2018'in Ocak-Eylül döneminde kentteki toplam yerli ve yabancı turist sayısının 301 bin 952 olduğunu bildiren Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bunlar, belgeli turistik tesislerde konaklayan turistlerimiz. Belediye işletme belgeli tesislerimizi de katarsak çok üst düzey bir orana çıkıyoruz. Günübirlik turistleri katarsak bir milyonu rahatlıkla elde ediyoruz. Belgeli turizm tesislerinde kalanlar açısından bile baktığımızda 2018'in ilk 9 ayında bir önceki yıla göre toplam turist sayımızda yüzde 63 oranında bir artış meydana gelmiştir."

Editör: Haber Merkezi