Zengin lezzet çeşitliliği sunan yöresel ürünlerin markalaşma ve coğrafi işaret tescil belgeli ürünlerin bilinirliklerini artırarak, yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olacağı belirtiliyor. Fuar, aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkânlarının yaratıldığı bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirecek.

Van, Osmaniye, Mersin, Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay ve Kayseri'den başta olmak üzere 28 ilden 112 firmanın katılımıyla gerçekleşeceği bildirilen fuar, ilgili sektörlere olumlu katkılar sağlayarak, ticari işbirlikleri geliştirme fırsatı tanıyacak.

Fuar, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası,  Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve Diyarbakır Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin destekleri alınarak hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi