Diyarbakır’da bu hafta sonu Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” temalı Mewlid etkinliğine esnaflarda kendi bulundukları cadde ve sokakları süslediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 22 Nisan 2018'de Newroz Miting Alanı'nda düzenlenecek olan Mewlid etkinliğine destek veren esnaf, bir nebzede olsa etkinliğe katkıda bulunmak istediklerini söylediler.

Bağlar ilçesinde esnaf olan Cebrail Parıltı, Peygamber aşkının, sevgisinin bambaşka bir şeydir olduğunu belirterek, kendileri için Hz. Muhammed sevgisi her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.

Parıltı, “Nisan ayı demek kutlu ay demektir. Bizde bu bağlamda mahalle esnafı olarak afiş ve pankartlar astık. Peygamber Efendimiz anma ve hatırlama adına bizde esnaf olarak üzerime düşen görevi yerine getirmeye çalıyoruz. Biz buradan bütün haklımıza pazar günü yapılacak olan etkinliğe işçi, patron, öğrenci, doktor ve ne kadar vatandaşımız varsa gelmelerini istiyoruz. Peygamber aşkı, sevgisi, bambaşka bir şeydir.  Bizim için Peygamber sevgisi her şeyin üzerinde gelir. Bunu hatırlatma adına böyle bir hazırlıkta bulunduk.” dedi.

“En sevgili odur, ondan başka sevgili yoktur”

Necmettin Çelik ise “Esnaf olarak her yıl nisan ayında hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ailemle beraber her yıl mutlaka iştirak ediyoruz. Sevgililer günü, çocuklarının doğum günlerini kutlanıyor oysa asıl kutlanması gereken Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği gündür. En sevgili O'dur, O'ndan başka sevgili yoktur.” şeklinde konuştu.

Ahmet Aslan da “Mahallemizde Allah’ın ve Peygamberimizin ismini yüceltmek için pankart ve afişler astık. Devamlı bu etkinliklere sahip çıkacağız. Her zaman onu takip etmemiz gerekir. O ümmetin rehberi ve önderidir. Hayatını yaşamak ve anlamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

Editör: Haber Merkezi