Bu doğrultuda, Diyarbakır'da kurulacak engelli il meclisinin ön bilgilendirmesi için Ofis AZC Plaza önünde basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamayı yapan Engelliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin İçli, konfederasyonlarının 2016'da düzenlediği toplantıda, engelli örgütlerinde dağınıklığın fazla olduğunun tespit edildiğini söyledi.

İçli, "Bu dağınıklığın ancak yerellerde engelli meclisleri kurularak daha iyi bir çözüme ulaşabileceği, daha iyi bir biçimde mücadele edilebileceği ortaya çıkmıştı. Bu görüşlerden hareketle biz de Avrupa Birliği Delegasyonu desteğiyle bir proje oluşturduk. Şu an 52 ilde il meclislerini oluşturmaya çalışıyoruz. Engelliler Konfederasyonu olarak, bu engelli örgütlerine sadece yerelde destek olmaya çalışıyoruz. Kurulacak meclisler, tamamen kendi inisiyatiflerini ve çalışma programlarını kendileri belirleyecek ve ona göre çalışacaklar." dedi.

Şu ana kadar 15 kentte il meclisi kurduklarını bildiren İçli, "Yarın yapacağımız toplantıda, Diyarbakır'ın yerel sorunlarını bir arada tartışacağız. Daha sonra da meclisimizi oluşturacağız. Bu yerel meclislerden 2 temsilci seçerek, Türkiye Engelliler Meclisine göndereceğiz. Böylece yerelde yaşanan bütün sorunlar sadece Diyarbakır, Batman ya da başka ilde kalmayacak, Türkiye çapına duyurulacak. Biz, yerelde yaşanan sorunların Türkiye'ye taşınmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Diyarbakır'da yaşanan bir sıkıntıdan biz de haberdar olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi