Yapılan açıklamaya göre, 5-14 Nisan uçuş tarihleri boyunca en çok seyahat edilen iller açıklandı.

Türkiye'nin kültür turizmi ile öne çıkan illeri arasında yer alan Diyarbakır, Ramazan Bayramı tatilinde adeta ziyaretçi akınına uğradı.

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler Diyarbakır’ın yolunu tuttu. 33 medeniyetin izlerini taşıyan kadim kent, bayramın bereketini yaşadı.

Diyarbakır Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı 1

Tatil süresince, bir platform üzerinden yapılan rezervasyonlarla mevcut seferlerin tamamı yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, talebi karşılamak amacıyla ekstra düzenlenen seferler de yüzde 93 doluluk gösterdi.

En çok tercih edilen destinasyonlar

Türkiye'de en çok tercih edilen destinasyonlar sırasıyla Muğla, Antalya, İzmir, Trabzon ve Diyarbakır oldu.

Diyarbakır Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı 13

Yurt dışında ise tatilciler sıcak kumların ve berrak suların tadını çıkarabilecekleri Maldivler ile Avrupa'nın kültür başkentleri Paris, Roma, Atina ve Viyana'yı tercih etti.

En ucuz ve en pahalı bilet fiyatları belli oldu

Diyarbakır Rekor Sayıda Ziyaretçiyi Ağırladı 5

Bu dönemde, Türkiye içi uçuşlarda en uygun bilet fiyatı İstanbul'dan İzmir'e 299 liradan, en yüksek bilet fiyatı ise Ankara'dan Kıbrıs'a 4 bin 289 liraya satıldı.

Yurtdışı uçuşlarında ise en ekonomik seçenek 899 lirayla İstanbul'dan Paris'e uçuş olurken, en yüksek bilet fiyatı 147 bin 569 lirayla Ankara'dan Washington'a oldu. Bu fiyat farklılıkları, destinasyonların popülerliği, uçuş mesafesi ve talep gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)