Diyarbakır Ekspresi, tarihi Ankara Garı'ndan hareket ederek ilk seferine başladı. 1051 kilometrelik Ankara-Diyarbakır hattında seyahat edecek tren, 180 kişilik kapasiteye sahip 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

Tren yolculuğunun keyfini çıkarmak isteyenler için müjdeli bir haber! Diyarbakır Ekspresi, Ankara'dan Diyarbakır'a ve Diyarbakır'dan Ankara'ya haftanın 3 günü seferler gerçekleştirecek.

Uraloğlu, trenin Diyarbakır'dan 21 Nisan Pazar günü saat 12.00'de Ankara'ya doğru yola çıkacağını ve Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya'da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ'da 4 saat, Kayseri'de 3 saatlik turizm amaçlı molalar vereceğini söyledi.

Ekspres, sadece hızlı bir ulaşım imkanı sunmakla kalmayacak, aynı zamanda bölge ekonomisine de katkıda bulunacak. Uzun süre durarak gezme imkanı sağlayacağı Malatya ve Yolçatı gibi destinasyonlarda tarihi ve kültürel değerleri keşfetme ve doğa harikası manzaraların keyfini çıkarma imkanı sunacak.

Diyarbakır Ekspresi ile seyahat etmek isterseniz; TCDD'nin resmi web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden bilet satın alabilirsiniz.

Kaynak: (Haber Merkezi)