Merkez Yenişehir ilçesi DSİ Toplantı Salonunda yapılan Diyarbakır 3'üncü Tarım ve Orman Şurası Değerlendirme ve Hazırlık Toplantısına katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 2023 hedefleri içerisinde yer alan Silvan projesinin hayata geçmesi durumunda Diyarbakır'ın, dünyanın sayılı bitkisel ve hayvansal üretim merkezlerinden biri olacağını belirtti.

Tarım ve Orman Diyarbakır İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar'ın yaptığı açılış konuşması ile başlayan programa, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Adak da katılarak bir selamlama konuşması yaptı. Ardından günün anlam ve önemine binaen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu katılımcılara hitapta bulundu.

Diyarbakır'ın sadece bölgenin ve Türkiye'nin değil, dünyanın tarımsal üretim merkezi haline geldiğini belirten Güzeloğlu, "Her alanda bereketli topraklar üzerine binlerce yıldan beri tarım yapılan, bu anlamda katma değer üretilen çok önemli üretim merkezidir. Bugün Diyarbakır, Türkiye'nin bitkisel ve hayvansal üretiminde ilk 3 sırada yer alan bir üretim merkezi haline dönüşmüştür." dedi.

Güzeloğlu, "Türkiye'nin en büyük 8'inci arazi varlığına sahip olan, gerek tarla ve gerekse endüstriyel bitkilerde üretim pazarında ilk 3'te yer alacak üretim zenginliğini gerçekleştirmiştir. Diyarbakır, hayvansal üretimde gerek küçükbaş gerekse büyükbaşta ve yeni dönemde arttırılan balık ve su ürünleri noktasında da çok önemli birikimin adıdır." ifadelerini kullandı.

Bu zenginliğin Diyarbakır için yeterli olmadığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Hedefimiz, daha iyiye ve ileriye taşımaktır. 8 baraj ve 23 sulama göletiyle devam eden proje, 235 hektar alanı su ile buluşturarak sulu tarıma dönüştürecektir. Bu gerçekleştiği zaman Diyarbakır, dünyanın sayılı bitkisel ve hayvansal üretim merkezlerinden biri olacak." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi