İnternet sitesinden Türk bayrağını kaldırmasıyla gündeme gelen DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin binasına 23 Nisan nedeniyle dev Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılan ilk meclis toplantısında da Türk Bayrağı’nın yer almaması tartışmalara neden olmuştu.

Diyarbakır’da Türk Bayrağı Polemiği 5

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yazılı açıklama

Diyarbakır’da Türk Bayrağı Polemiği 1

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un Meclis toplantısında "Türk Bayrağı kaldırıldı yönündeki haberlere ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: “Bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz”

Diyarbakır’da Türk Bayrağı Polemiği 2

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde Meclis açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığı' ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis açılışında 'Türk bayrağının kaldırıldığı' iddialarıyla açıklama yaptı.

Doğan'ın açıklaması şöyle:

"Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?" 

Sezgin Tanrıkulu: “manipülasyonlarla dolu provokasyonun amacı çok açık”

 

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanrıkulu, bayrak iddialarına tepki gösterdi.

Tanrıkulu, şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır’da Türk Bayrağı Polemiği 3

“Önceki Eş Başkanları hapiste olan ve zorunlu olarak memleketlerinden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, seçilmiş yeni Eş Başkanlarını İl Örgütümüzle beraber ziyaret edip tebriklerimizi sunduk. Günlerdir bayrak üzerinden yürütülen, yalanlarla ve manipülasyonlarla dolu provokasyonun amacı çok açık. Bayrak hepimizin ortak değeri ve ortak değerimizi hukuk dışı operasyonlarının zemini olarak kullanmak isteyenlerin de farkındayız. Provokasyonlar ve manipülasyonlar bu ülkenin seçilmiş Belediye Başkanlarına karşı sopa olarak kullanılmamalı. Ayıptır, ayıp.”

Diyarbakır’da Türk Bayrağı Polemiği 4

Kaynak: (Haber Merkezi)