DBB, sosyal medyada belediyeye ait borçlar ile ilgili iddialara yönelik kamuoyunu bilgilendirme amacıyla basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Göreve başladığımız 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren, Diyarbakır'ımız için gece gündüz demeden 17 ilçemizde ve tüm mahallelerimizde hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm hemşerilerimize hizmet ettik. 2 yıl gibi kısa sürede ortaya koyduğumuz hizmetlerle şehrimizi yeniden inşa ve ihya ettik. 2 yılda sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine tüm alanlarda önemli hizmetlere ve projelere imza attık." denildi.

Kaynakların, Diyarbakır'a ve bu şehrin insanlarına kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Görev süremiz boyunca gerçekleştirdiğimiz belediye hizmetlerimizi, herhangi bir kurum ve kuruluştan borçlanmadan ve nakit kredi kullanmadan gerçekleştirdik." ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında, "Seçimlerden sonra bazı çevrelerce, sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralarda, Büyükşehir Belediyemizin görev yaptığımız süre içerisinde borçlandığını belirterek kullanılan rakamsal veriler yalan, iftira, hile ve karalamadan ibaret olup gerçeği yansıtmamaktadır. Bu ve benzeri asılsız ve mesnetsiz iddialar için şahıs ve kurum olarak yasal haklarımız saklı tutulmaktadır." ifadelerine vurgu yapıldı.

Editör: Haber Merkezi