HDP/DBP'li yönetim tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne konan ve Asurların putperestlik ikonlarından kabul edilen 2 büyük insan başlı aslan heykeli kaldırıldı.

Fal, büyü ve mitoloji gibi konularda öne çıkan Sümerler ve Asurlarda, insan başlı aslan heykelleri, yarı insan ve yarı hayvan karışımı simgeler, “Lamassus” olarak isimlendiriliyordu.

Diyarbakır halkının talebi olmadan başta Büyükşehir Belediyesinin önü olmak üzere kentin birçok noktasına söz konusu heykeller dikilmişti. Zaman zaman halkın bu konudaki tepkileri ve çağrıları da belediye yetkilileri tarafından karşılık bulmamıştı.

Dini söylem ve ilahi kavramlarla zıtlık teşkil eden mitolojik kaynaklı heykellerin İslam inancına aykırı olduğu bilinirken bu şekilde putperestlik inancının aşılanmaya çalışıldığı düşünülüyordu. İslam itikadında yeri olmayan ve şirk olarak nitelendirilen bu tür heykeller eski çağlarda, içlerinde ilahi ruh barındırdığı inancıyla kutsanıyordu. Taştan veya tahtadan, insan eliyle yapılan bu heykeller başta Hz. İbrahim olmak üzere İslam inkılabının yaşandığı tüm topraklarda devrilmişti. Hz. Muhammed'de Mekke'nin fethiyle, Kabe'yi içerisindeki benzeri putlardan arındırmıştı.

Söz konusu figürlerin heykel ve tablo şeklindeki benzerlerinin bölgedeki HDP’li belediyeler tarafından başta parklar olmak üzere çeşitli noktalara konulduğu biliniyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan ve Asurların putperestlik ikonlarından olan 2 büyük insan başlı aslan heykeli yeni yönetim tarafından dün gece saatlerinde kaldırıldıkaynak:.ilkha

Editör: Haber Merkezi