Diyarbakır Barosunun aldığı kararı red ettiklerini belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Mahmut Aytekin,  alınan bu karara karşı ortak imza ile kamuoyuna paylaştıkları bildiriye yeni duyarlı avukatların eklendiğini söyleyip sayının 74’e çıktığını söyledi.

Bildiriye imza atamayan birçok duyarlı avukatın olduğunu söyleyen Aytekin, Diyarbakır Barosunun aldığı karara hemen tepki verilmesi gerektiği için bu sayının toplandığını vurguladı.

Diyarbakır Barosunun bir meslek örgütü olduğunu hatırlatan Aytekin, bundan dolayı kendisini ilgilendirmeyen konularla ilgili Diyarbakır Barosunun çalışma yapmaması gerektiğini, aksine Covid-19 sürecinde birçok avukatın ekonomik sıkıntı çektiğini, baronun bunlarla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

"Diyarbakır Barosu bir meslek örgütü olmasına rağmen konu dışı çalışma yürüttü"

Diyarbakır Barosunun cinsel sapkınlık gibi düşüncelere karşı aldığı kararı baroya üye avukatlara danışmadan aldığını belirten MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Mahmut Aytekin, "Bilindiği üzere Prof. Dr. Ali Erbaş cuma hutbesinde zina ve eşcinsellik ile ilgili bir hutbe okudu. Bunun üzerine ilk olarak Ankara Barosu daha sonra İnsan Hakları Derneği son olarak da Diyarbakır Barosu bu hutbeye karşı bir açıklama yaptı. Diyarbakır Barosu’nun açıklaması, baroya üye avukatların görüşüne sunulmadan böyle bir kararın alınması bizi rahatsız etmiştir. Yine Diyarbakır Barosu bir meslek örgütü olmasına rağmen kendi meslek örgütü çalışmalarının dışında bir konu hakkında çalışma yapması bizi rahatsız etti. Böyle bir karardan sonra duyarlı avukatlar olarak bizler de bir çalışma yürüttük. Bir metin hazırladık ve bu metni basın ile paylaştık." ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi