Haziran ayında gerçekleştirilen kongreden sonra yönetime seçilen Bismil’in Tepe beldesinde doğumlu Abdulhadi Akaydın’a hemşerileri tarafından hayırlı olsun ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor.

 “TÜRKİYE İSTİKRAR İSTİYOR…”

Akparti il parti binasında konuşan Abdulhadi Akaydın kongrede büyük bir coşku yaşandığını hatırlatarak, “Kongrenin verdiği önemli bir mesaj var. Türkiye kesinlikle istikrar ortamı arzu ediyor. Çünkü yapılacak ne iş varsa istikrar olmazsa olmazı… Türkiye yakaladığı istikrar ortamından vazgeçmek istemiyor, kazanımlarını kaybetmek istemiyor. Bizlerde bu isteğe paralel olarak Diyarbakır’daki çalışmalarımızı planlıyoruz” dedi.

 “ANAYASADA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ…”

Yeni anaysa çalışmalarına da değinen Akaydın, şunları söyledi:

“Biz burada yeni anayasa yazmayacağız. Anayasa Ankara’da yazılıyor. Türkiye’nin yeni anayasa ihtiyacı ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Oradaki kritik başlıkları toplumun artık konuşması zamanın geldiğini ifade etmek istiyoruz. Millet olarak orada ki siyasi parti temsilcilerinin üzerinde olumlu baskı oluşturabilirsek bu yeni anayasada bir netice alınabilecek. Türkiye, darbe ortamında hazırlanan metinlerle yönetilemez durumda. Bunu iktidarı ve muhalefeti ile çözmeliyiz. Türkiye temel sorunlarında önemli adımlar atıyor. Devleti bireye hizmet eder halde tutacağız. Dedi.

Daha sonra akaydın ve hemşerileri baş başa sohbet etti.

 

Editör: Haber Merkezi