Diyarbakır, uluslararası olimpiyatlara ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip 6 bin kişilik spor salonuna kavuşuyor. Yapımı tamamlanan spor salonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz ile Süleyman Hamzaoğulları incelemelerde bulundu. Bakan Eker ve beraberindekiler çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplam 24 bin metrekare alan üzerinde ve 8 bin 600 metrekare kapalı alanda inşa edilen Diyarbakır ve bölgenin en büyük kapalı spor salonunun çalışmalar neredeyse bitmek üzere. Çalışmaları yerinde inceleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve beraberindekiler yüklenici firma yetkilileri ile mühendislerden bilgi aldı. Bakan Eker, salonun zemini gezdikten sonra üst kata çıkarak tribünleri yakından inceledi. Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra spor salonunun diğer odalarını gezdikten sonra Bodrum katında çalışan personellerle görüştü. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Seyrantepe'deki arazisinin yanında inşa edilen spor salonunun temeli 2009 yılında Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır milletvekillerinin katılımıyla atılmıştı. İlk etapta 5 bin kişilik olarak tasarlanan kapalı spor salonu daha sonra yapılan değişiklikle ek kapasite eklenerek 6 bin kişiliğe çıkarıldı. Ana salondaki bu yenilikle birlikte bin 500 kişilik teleskobik (açılıp kapanan) tribün sistemi, spor salonunu daha fonksiyonel ve verimli hale getirecek.

Uluslararası müsabakalara uygun inşa edilen salonda basketbol, hentbol, voleybol gibi salon sporları rahatlıkla icra edilebilecek. Ayrıca kompleks içerisinde bulunan 3 adet antrenman salonunda ise güreş ve uzak doğu sporları olarak tabir edilen karate, judo, tekvando, kıckbox gibi spor dallarında, genç sporcular antrenman imkanı bulabilecek. Salonda ayrıca VIP salonu, basın odası, kafeterya ve çok sayıda soyunma-duş odaları bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi