Memur Sen Konfederasyonu bağlı Bem-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı İbrahim Gökdemir, Diyarbakır'daki doğal gaz sıkıntılarına dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Sistemin sosyo-ekonomik bakış açısının ötesinde siyasi mülahazaları ön plana alarak bölgemize yaklaşması diğer bölgelere nazaran geri bırakıldığını ifade eden Gökdemir, "Merkezi ve yerel idare yönetimlerince bölgemizin ve ilimizin her defasında siyasi platformlarda bu durumunu öne sürerek siyasi rant ve makam taliplileri olarak siyasetlerini bu geri kalmışlık ve mağduriyet üzerinden yapılandırmaktadırlar." dedi.

Halk Adeta Soyuluyor


Gökdemir, Cumhuriyetin kuruluşundan beri ülke kaynaklarından ne yazık ki en son yararlanan bölgenin doğalgaz hizmetlerinde de halka ulaşmasında en son faydalanan bölge ve il konumunda olduğunu söyledi. Gökdemir, "Doğal gaz hizmetlerine kavuşacağız umuduyla varını-yoğunu seferber eden halk resmi kurum ve kuruluşlardan hizmet bekleme umudunu taşırken, bilakis hizmetin diğer bölgelere nazaran haksızlığa varacak bir uygulama ile yüz yüzedir. Bu hizmetler kendisine ulaştırılırken görülen haksızlık zülüm seviyesine ulaşmış, halkımız ekmeğini ve suyunu kısarak göstermiş oldukları fedakârlık karşısında hizmeti götüren kuruluşlar tarafından adeta soyulmaktadır." dedi.

Diyar Gaz Firmasının Abonelik Ücreti Fahiş Bir Meblağdır


Buna örnek veren Gökdemir şöyle konuştu: "İlimizdeki çalışmaları bünyesinde üstlenen Diyar Gaz firması, vatandaşlara abonelik ücreti adı altında oldukça fahiş bir meblağ olan 212 Dolar belirlemiştir. Bu hizmet bedeli komşu İllerimiz Elazığ ve Malatya'da ise ücret olarak 10-15 dolardır. Ayrıca doğalgaz hattını döşeyen firmalarda hizmet olarak binalara döşediği tesisat fiyatı Elazığ ve Malatya İllerinde hane başına 150 TL iken bu ücret Diyarbakır'da 300 TL olarak alınmaktadır. Bu durum Diyar Gaz ile tesisatçı firmalar arasında danışıklı ücret belirleme imajı vermekte, vatandaş ise makasın iki ucu gibi arada ezilmekte ve sömürülmektedir."..

Fazladan Alınan Ücretler İade Edilmeli

Vatandaşların doğalgaz sayaç ve abone ücretlerinden dolayı uğradığı bu zülüm ve haksızlığın giderilmesi için yerel yönetimler başta olmak üzere konu ile ilgili tüm resmi kurum kuruluşları halkın feryadına kulak vermelerini isteyen Gökdemir, abone ücretinin komşu illere oranla yeniden belirlenmesini ve fazladan alınan ücretlerin halka iade edilmesini talep etti....

( M. Salih Keskin )

Editör: Haber Merkezi