1- BİSMİL DE YENİ MÜFTÜLÜK BİNASI AÇILIŞI
2- CAMİ YAPIMLARDA DESTEK OLAN KANAAT ÖNDERLERE PLAKET VERİLDİ
3- KONFERANS SALONUNDA STK VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE TOPLANTI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bismil İlçe Müftülüğü Hizmet Binasının resmi açılışını yaptı.
Yeni müftülük binası açılışı töreni Vali @munirkaraloglu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş @dibalierbas Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, Bismil Kaymakamı Hamza Türkmen ve siyasi parti başkanları, Bismil Kanaat Önderleri Başkanı Hasan Vural, İmamlar ve Bismilin ileri gelenlerinden oluşan heyetin katılımı ile gerçekleştirildi. 
İçerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu, kitap kafe ile konferans salonun da bulunduğu hizmet binasının açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Bizim her müftülüğümüz o şehrin manevi rehberidir. O şehirde din-i Mübin’i İslam adına yapılan hizmetlerin rehberliğini yapıyor.” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü, ‘Gençliğe Değer’ projesini kapsamında her bir din görevlisinin 10 gençle ilgilendiğini aktaran Başkan Erbaş, “Gençlerimize sahip çıkmazsak onlara sahip çıkan batıl çok düşünce var. Bunun için 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarına çok önem veriyoruz. Beş ilimizle başladık, şu an 81 ilimizin tamamında 4-6 yaş sınıfı Kur’an kurslarımız var. Çocuklarımıza değerler eğitimi veriyoruz. Rabbimizi öğretiyoruz. Peygamberimizi sevdiriyor. Kur'an sevgisini onların o küçücük kalplerine yerleştirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Erbaş, insanların 7 yaşına kadar şahsiyetlerinin önemli kısmının oluştuğunu dile getirerek, “Biz istiyoruz ki, insanımızın karakter yapısının oluşmasında alnı secdeye gelen, belli rükûa eğilen, kıyama duran insanların rolü olsun.” ifadelerini kullandı.
Başkan Erbaş hizmet binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda, Bismil’de yapılan camilere destek olan hayırseverlere teşekkür belgesi verildi.
Başkan Erbaş ve protokol üyeleri kurdela kesimini yaparak müftülük hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
ERBAŞ, STK VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE TOPLANTI YAPTI
Başkan Erbaş, açılışın ardından açılışını yaptığı müftülük hizmet binasının konferans salonunda Bismil’de bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kanaat önderleriyle bir toplantı yaptı.

01-177.jpg04-155.jpg06-046.jpg07-038.jpg

Editör: Haber Merkezi