Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü Bismil ekiplerince Tepe beldesinde tıkanan kanalizasyonu yapılan çalışmalar ile çözüldüğü belirtildi.

MAHALELLİ TEŞEKKÜR ETTİ.

Tepe mahallesinde kanalizasyon sorunun giderilmesi üzerine, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Hikmet Güneş’e ve DİSKİ yetkililerine teşekkür etti.

photo-2020-06-05-10-46-44[1].jpg

1 YILDIR TIKANMIŞTI BİR TÜRLÜ ÇÖZÜM BULUNAMIYORDU.

DİSKİ’den yapılan açıklamada Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve Tepe mahallesinde kanalizasyonun tıkanması sonucu açıktan akarak çevreye rahatsızlık veren kanalizasyon sorununu çözdü.

Bismil DİSKİ Müdürü Dilaver Işık yaptığı açıklamada, Tepe mahallesinde gerekli olan noktada çalışıldığını vatandaşların mağdur edilmediğini belirtti. DİSKİ ekiplerimiz bir taraftan ihtiyaç duyulan noktalarda alt yapı ve yol onarım çalışmalarımıza devam ederken bir taraftan da patlayan boruların tamiri ve tıkanıklıkların giderilmesi için çalışıyoruz. Bu çerçevede, vidanjörümüzle, Bismil’in Tepe Mahallesinde bulunan kanalizasyon şebekemizde oluşan tıkanıklıkları ortadan kaldırdık" dedi.

DİSKİ’de DURMAK YOK!

Bismil Merkez ve kırsal mahallelerin tamamında yaşanan sorunlara hemen müdahale edildiği ifade eden Diski Kombine Vidanjör operatörü Bedri Öz, Bir yandan yeni yatırımlar gerçekleştirirken diğer yandan da geçmişte ihmal edilen kanalizasyon, içme suyu ve yağmursuyu şebekelerinin bakım ve onarımlarının 25 -30 arızayı ekibimizle öncelikle kendi imkânlarıyla yapıldığı belirtildi.

ŞU AN SORUN ÇÖZÜLDÜ - KESİN ÇÖZÜM İÇİN 2. Cİ BİR KANAL GEREKİYOR.

Tepe mahallesinde Cahit Sıtkı tarancı caddesindeN Tepe İlköğretim okulluna kadar devam eden kanalizasyonun sorunu şuan çözüldü. Fakat bu hat her an tıkanma riski taşıyor. Çünkü bu kanal hat üzerinde yukarda sulanan arazi sulları kanalı çamur ile taşmaktadır. Cahit sıktı tarancı caddesi üzerindeki evler için yeni bir hat yapılması ve Okulların altında geçen kanalların onarılması gerekmektedir.  

photo-2020-06-05-10-46-44[2].jpg

 

Editör: Haber Merkezi