DİSİAD'dan yapılan açıklamada, DİSİAD üyesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, yönetim kurulu üyeleri ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç ve OSB Müdürü Mehmet Özel'den oluşan heyetin, Bakan Nihat Ergün'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüğü belirtildi.
     Heyetin; ziyaret amacını, bölgenin sorun ve çözüm önerileri konusunda görüşlerini belirterek, Bakan Ergün'den destek talebinde bulunduğu kaydedildi.
     Bakan Ergün'ün de Diyarbakır'ın ilk kez bu kadar ısrarlı ve kararlı bir duruş sergileyerek, sanayileşme yönünde talepte bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri dile getirdiği aktarıldı:
     ''Bu durum bizim de daha hassas davranmamızı sağlayacaktır. Bakanlık olarak elimizden geldiğince sorunları çözmeye gayret ediyoruz. OSB'lerin tümünün sorunlarını çözdük. Bakanlığımıza bağlı tek sorunlu OSB, Diyarbakır OSB kaldı. Bunu da en kısa sürede çözeceğiz. Diyarbakır OSB sorunlarının çözümü için de gerekli tüm desteklerimizi seferber edeceğiz. Bunun için Diyarbakır OSB'ye ait tüm plan ve programların elimizde olması lazım. Bunlar elimize ulaşır ulaşmaz gerekli tüm çalışmaları tamamlayarak yıl sonuna kadar ek OSB'nin de devreye alınarak yatırımcıların hizmetine sunulur duruma kavuşturulmasını sağlayacağız. Diğer ihtisas organize sanayi bölgeleri için de elimizden geldiğince destek olacağız. İmar planını bakanlığımıza ulaşınca hemen onaylanacak. İlave 15 bin dönüm arazi tahsisi yapılacak. Bağlantı yolları tamamlanacak. Tüm diğer eksiklikler de 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır.''
     Baysal da görüşmenin ardından, Bakan Ergün'ün heyeti büyük bir ilgi ve dikkatle dinlediğini, görüş ve önerilerinin ilgili bürokratlarca not alındığını kaydetti.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Editör: Haber Merkezi