Eğitim, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in tüm öğretmenlere video konferans yoluyla seslenmesiyle başladı. Mesleki gelişim eğitimleri 7 Eylül Cuma gününe kadar sürecek. İlköğretim kurumlarında görev yapan 40 bin 504 okul öncesi öğretmen, 218 bin 305 bin sınıf öğretmeni ve 200 bin 947 branş öğretmeni olmak üzere toplam 459 bin 756 bin öğretmenin katılması planlanıyor.

Eğitimler, uzaktan eğitim-video konferans öğrenme ve öğretme yaklaşımıyla internet üzerinden yapılacak.

Öğretmenlerin eğitimlerinde diğerlerinden farklı bir uygulama olacak. Öğretmenler eğitimleri kendi okullarında veya okullarına en yakın, imkanları daha iyi başka bir okuldan izleyebilecek.

Seminerlerde öğretmenlere eğitim sisteminin yeniden yapılandırılması, 4 4 4'ün uygulama esasları, bilişim teknolojilerinin eğitim sistemine etkisi, FATİH Projesi'nin yanı sıra sınıfta pozitif davranışların yönetimi de anlatılacak.

İlkokul 1. sınıfları okutacak öğretmenlere hem oyun ve fiziki etkinlikler dersine yönelik bilgiler aktarılacak hem de okuma yazmaya hazırlık için neler yapmaları gerektiği hakkında sunumlar yapılacak.

Seminerde ayrıca okul olgunluğu, sosyal bilimlerde problem çözme, müzakereci öğrenci ve öğretmenlik mesleği konuları da ele alınacak

A.A

Editör: Haber Merkezi