Bismil Kaymakamı ve belediye başkan vekili Hamza Türkmen,  Bismil ilçesinde, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe uyulması ile vaka sayıları 4 de kadar düştü. Dedi.

BİSMİL’DE VAKA SAYISI 4 DE DÜŞTÜ

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan v. Hamza Türkmen, tüm kurumlar olarak aldıkları tedbirlerle başarıyı elde ettiklerini belirterek, "118 bin nüfuslu ilçede, vatandaşlarımız maskeli dolaşıyor ve kısıtlamalar sayesinde bu artışın önüne geçildi. Dedi.

0028419022525.jpg

Kaymakam Türkmen, İlçe’de vaka sayısı 75’leri gördük. Şimdi 4’leride gördük. Pandemi hiç bu kadar azalmamıştır. "Hasta sayılarımız yüksek doluluk oranıyla seyrederken sokak kısıtlamaları, filyasyon ekibi ve kurumlarımızın özverili çalışmaları sonrasında hasta sayısında çok ciddi bir düşüş oldu. Şu anda günlük değişmekle birlikte 3 kişi yoğun bakım ünitesinde ve 6 kişi yatan hasta sayımız var. Sokak kısıtlamalarının sonuç itibarıyla pandemi açısından ilçemizde de çok belirgin etkilerini görmekteyiz. İlçemizde pandemi süreci çok iyi yönetiliyor. Bundan dolayı hasta sayılarımızda belirgin bir düşüş var. İnşallah aşının da uygulanmaya başlamasıyla ciddi bir yönetim elde edebileceğimizi düşünüyorum." Dedi.

REHAVETTE KAPILMAYALIM.

Uyarılan her konuda dikkatli olduklarını ifade eden Kaymakam Türkmen, Biz sadece hastanın testini almıyoruz. Temaslılarında testini yapıyoruz. Bizim hasta sayılarımız çok gerçekçi rakamlardır. Şu an sayılarımız çok iyi durumda, kurallara uymaya önem vereceğiz.  Yine aynı tedbirlerle biz vatandaşlar olarak tamamen vakaların sona ermesi için kurallara uyarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

ea35129f-63ce-48a6-aa85-a790e4106720-001.jpg

Editör: Haber Merkezi