Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çevre Sorunları Çalıştay’na katılan Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak, çevre konusunda bölgesel ve yerel ölçekte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini açıkladı. Kışanak, Dicle nehrinin 2013 yılında dere statüsüne alınarak her türlü işgale açık hale getirildiğini kaydetti.

  Kışanak, Diyarbakır'dan Bismil'e kadar olan Dicle Nehri'nin 'Nehir olma statüsünden" çıkarılmasına sert tepki gösterirken, Valilik ve Belediye işbirliğiyle "Nehir kenarı çizgisini" oluşturma komisyonun kurularak, Dicle nehrinin kurtarılmasını istedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı DBP'li Gültan Kışanak, Dicle Nehri'nin Bismil İlçesi'ne kadar olan kısmının 2013 yılında alınan kararla nehir olarak kabul edilmediğini belirterek, "Bu nehir, nehir olma statüsünden çıkamaz. Nehir olarak kabul etmeliyiz, nehir kenarı çizgisini oluşturmak üzere derhal Valiliğimizin de katkılarıyla bir komisyon kurmalıyız ve nehir hatları kapsamında kamusal alanlarını, nehir hatlarını koruyan bir master planı çıkarmalıyız" dedi.
 
BÖLGEDEKİ ÇEVRE SORUNLARI
Dicle Üniversitesi Çevre Sorunları ve Araştırma Merkezi (DÜÇAM) öncülüğünde Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ile düzenlenen, Güney Doğu Anadolu Bölgesi Çevre Sorunları Sempozyumu, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde başladı. Sempozyuma Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ilçe belediye başkanları, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Editör: Haber Merkezi