Senato, ayrıca Tıp Fakültesi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi bünyesinde de  Kürtçe'nin seçmeli ders olarak okutulmasını karara bağladı.


25 Nisan 2012 tarihinde toplanan Dicle Üniversitesi Senatosunda değerlendirilen her iki konu da oybirliği ile kabul edildi. Alınan karar ile Edebiyat, Eğitim ve Tıp Fakültelerinde Kürtçenin öğretilmesi içim çok önemli adımlar atılmış oldu.
Fen-Edebiyat Fakültesi'nin ayrılmasıyla Edebiyat Fakültesi'ni bölüm olarak daha da zenginleştirmek için çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda bir çok yeni bölüm ve program açtıklarını belirten Rektör Saraç, Kürt Dili Edebiyatı bölümünün açılmasıyla bölüm ve programların daha da zenginleşeceğini belirtti.


2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılından beri Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Kürtçe ve Zazaca kurslarının başarıyla devam ettiğini, bu kurslara katılan akademisyen ve öğrencilerin sertifikalarını aldıklarını belirten Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, ilgili alanlarda ders veren öğretim elemanlarının bu süreçte deneyim kazandığını ve bundan dolayı da Kürtçe ve Zazaca gibi bölgemizde konuşulan dillerin öğretimini daha da yaygınlaştırmak istediklerini sözlerine ekledi.


Tıp Fakültesinde öğrenim gören öğrencilerin ve Eğitim Fakültesinde okuyan öğretmen adaylarının gittikleri yerlerde halkla, öğrencilerle daha iyi iletişim kurabilmeleri amacıyla Tıp Fakültesi ve Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'nde Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulmasının karara bağlandığını  dile getiren Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, eleman temini için de çalışmaları başlattıklarını ve en kısa sürede her türlü alt yapı çalışmalarının tamamlanacağını dile getirdi. Bu çerçevede yurt dışı üniversitelerle akademik işbirliği protokolü  imzaladıklarını söyleyen Rektör Saraç, en kısa zamanda Kürtçe ve Zazaca öğretimine başlayabileceklerini ifade etti.
 

Editör: Haber Merkezi