Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Diyarbakır şubesi tarafından Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans salonunda genç öğrenci ve mimar-mühendislere yönelik, "inovasyon" konulu konferans düzenlendi.

Konferans, Mimar ve Mühendisler Grubu Diyarbakır Şube Başkanı Yusuf Çelebi'nin yaptığı konuşma ile başladı.

Çelebi, "Gelişmiş ülkelerin yatırım alanları ve eğitim politikaları incelendiğinde, katma değeri yüksek, bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarından, süzülen bilgi olduğu görülmektedir. Bugün bilginin ticarileşmesinin, yani katma değeri yüksek, ürün veya hizmete dönüşmesinin bilinen en önemli yolu ise inovasyondur."dedi.

Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meslektaşlarımıza, genç mimar-mühendis ve adaylarına; fırsatlara erişme, kendileri için kaynak oluşturma, yenilikçilik, risk alma, toplumsal değişim oluşturma konularında, temel becerileri kazanmaları için, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin artırılması, girişimcilik ve inovasyon konusunda bilgi, beceri ve kapasitelerinin artırılması, ilgili paydaş kurum ve kuruluşlar ile birlikte koordinasyon sağlayarak sektörde yeni inovatif girişimleri ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Selamlama konuşmasını yapan MMG Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen ve Yüksek İstişare Başkanı Osman Arı, MMG’nin vizyonuna uygun yapılan konferansların ülkenin her yanında büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Konferansa MMG Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şen ve MMG Genel İstişare Kurulu Başkanı Osman Arı'nın yanı sıra Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Kavak, Öğretim görevlisi Prof. Dr. Mikdat Şimşek, İnşaat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynel Fuat Toprak, MMG Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Maltepe Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Dicle Üniversitesi öğretim görevlileri, birçok mimar, mühendis ve öğrenciler katıldı. 

Editör: Haber Merkezi