Bismil Karacık köyü muhtarı Ömer ÇALIN  ile Fahrettin SANSARKAN, hastaneye gidenler hastalarıyla uğraşırken,  bir de otopark ücreti ödendikleri   altını çizerek, Ankara’da Tarım ve köy işleri  Bakanı  Mehmet  Mehdi  EKER , Ak Parti   milletvekili  Ali İhsan MERDANOĞLU  ve  milletvekili  İhsan  ARSLAN’IN gayretleri sonucu ,yaklaşık  9 yıldır özel şahıslar tarafından işletilen ve  günde  binlerce aracın giriş yaptığı otoparkın ücretsiz yapılması için çalıştıklarını söyledi.Çalın  aynı zamanda  üniversite bahçesinde hasta refakatçılerini dinlenmesi  için kapalı alan oluştu.dedi.Hastane yönetimi ücretsiz olarak halkın hizmetine sunmaya hazırlandı.Yıllar önce Dicle üniversitesi yönetimi tarafından ihale yöntemiyle özel bir firmaya işletilmesi  verilen otopark,  bundan sonra ücretsiz olacak.Otoparkı  işletme  süresi  biten  firmaya , Diyarbakır  Dicle  üniversitesi  tıp  Fakültesi  Hastanesi  yönetimi  yasal  olarak  bildirimde  bulunarak  boşaltılmasını  istedi.
                                                                                                                                           DİCLE   ÜNİVERSİTESİNDE  ÜCRETSİZ OTOPARK  TARTIŞMASI                                  
 Üniversite  yönetimi , otoparkın  işletilmesi  için bir daha ihale yapmayacağını, halkın hizmetine  ücretsiz  olarak tahsis edeceğini  belirterek, özel  firmanın  alandan  çıkmasını  istedi.Yönetimin uyarılarına  rağmen  otoparkı  işletenler çalışmaya devam  ediyor. Firmanın anlaşma süresi bitmesine rağmen , hastaneye gelen araçlardan  ücret almaya devam etmesi üzerine yönetim , durumu Sur Kaymakamlığına  bildirdi.  Kaymakamlığın ,vatandaştan haksız olarak alınan paranın önüne geçmek  ve özel firmanın, görevli  ve  personelini alandan çıkarmak için Sur İlçe Emniyet Müdürlüğüne talimat verildi. Diyarbakır  Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi  Hastanesi  polikliniler ve acil servisin  olduğu alanda bulunan otoparkta  günde binlerce araç giriş çıkış yapıyor.
Özel firma araçlardan  3 TL otopark ücreti alıyordu. Artık  vatandaşlar araçlarını ücretsiz  olarak park edebilecektir.Karacık Köyü muhtarı  Ömer  ÇALIN,yapılmış olan hizmetlerden dolayı  Bakanımıza ve milletvekilimize teşekkürlerimi  sunuyorum dedi.

 

Editör: Haber Merkezi