Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Fabrika (Çarıklı) Mahallesi'nde Dicle Nehri civarında bir baykuş, gezmeye giden bir köylü tarafından yaralı olarak bulundu.

Dicle Nehri civarında gezdiği esnada baykuşu bulan köy sakinlerinden Enver Kuzu, baykuşun açlıktan baygın düştüğünü söyledi.

Dicle Nehri civarında gezerken yaralı baykuşu bulduklarını belirten Kuzu, "Baykuş suya düşmüş şekildeydi, yaralıydı. Açlıktan baygın düşmüştü. Onu kurtardık ve bakımını yaptık. Ateş yaktık, onu ısıttık. Gerekli gereksinimlerini giderdik. Şu anda iyi durumda, hiçbir sıkıntısı yok. Biz doğaseverler olarak baykuş türünün koruma altına alınmasını ve yetkililerin de bu olaya el atmalarını istiyoruz. Çünkü baykuş türünün gerçekten doğaya çok faydası var. Tarla fareleri gibi tarlaya zararları olan hayvan türlerini engelliyor. Doğanın korunması için bu tür hayvanların da korunması gerekiyor. Bu yüzden yetkililerin de buna el atmalarını ve halkı bilinçlendirmelerini istiyoruz." dedi.

Yaralı baykuşu tedavi etmek amacıyla olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğü yetkililerinden Nevzat Çiftçi ise bu şekilde yaralı hayvanlar bulunduğu zaman kendilerine haber verilmesini istedi.

Bu tür hayvanları teslim aldıktan sonra onları tedavi için Şanlıurfa'ya gönderdiklerini belirten Çiftçi, "Şu anda Çarıklı köyünde bir baykuş teslim aldık. Biz bunu tedavi etmek için Urfa'ya götüreceğiz. Urfa'da rehabilitasyon merkezinde tedavisi yapıldıktan sonra bu hayvan doğaya salınacak. Bize gelen yaralı hayvanları bu şekilde tedavi ederek doğaya salıyoruz. Bu şekilde yaralı bir hayvan görüldüğü zaman Diyarbakır Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şubesine bilgi verildiğinde bulunduğu yerden alınıp tedavisi yapılmaktadır. 0412 251 23 05-06 numaralı telefonlar aranarak bize bilgi verildiğinde ekiplerimizi yönlendirip, hayvanları alıp tedavisi için Urfa'ya yönlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi