Diyarbakır'ın Dicle ilçesi 15 Temmuz Mahallesi Tırbakırdasi Yöresinde bulunan ve 277 metrekare yüzölçümlü binanın kütüphane yapılmasına yönelik olarak protokol düzenlendi.

Düzenlenen protokolde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, hayırlı bir imza için bir araya geldiklerini belirterek Diyarbakır'da kültür ve sanatla ilgili yapılara çok önem verdiklerini, özellikle çocukların rahatlıkla gidip kitap okuyabileceği, ders çalışabileceği mekanların Diyarbakır için çok önemli olduğunu söyledi.

Dicle ilçesinde ihtiyaç duyulan kütüphane için Özlem Sevilmiş isimli hayırseverin mesajını aldıklarında çok mutlu olduğunu dile getiren Karaloğlu, imzalanan protokolün Diyarbakır'da kendisi için de ilk olduğunu söyleyerek böyle hayırlı protokollerin bundan sonra da devamının gelmesi temennisinde bulundu.

Karaloğlu, "Diyarbakır'da da gerçekten hem eğitim alanında hem kültür-sanat alanında bu ve benzeri hayırsever vatandaşlarımızın hayırlarına da ihtiyacımız var. İnşallah bir iş kadını olarak sizinle imzaladığımız bu protokol Diyarbakır'da bundan sonraki hayır protokollerinin de başlangıcı olsun." diyerek protokolü imzaladı.

Hayırsever Sevilmiş ise hem böyle bir niyetlerinin olduğunu hem de böyle bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek en kısa zamanda kütüphaneyi bitirmeyi istediklerini ifade etti.
 

Editör: Haber Merkezi