Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Binali Yıldırım, beraberindeki heyet ile beraber toplu açılış törenine katılıp sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek üzere Diyarbakır'a geldi.  Diyarbakır Valiliği önünde konuşan Erdoğan, açılışı yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır ziyaretine eşleri Emine Erdoğan ve Semiha Yıldırım ile bakanların bulunduğu yoğun bir kalabalık da eşlik etti.
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ziyaret ettiği Diyarbakır'a 2 bin 600 polis daha takviye gönderilerek güvenlik önlemleri arttırıldı. Şehrin çeşitli yerlerindeki birçok cadde güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı, birçok binaya da kesken nişancılar yerleştirildi.
Diyarbakır Valiliği önünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da yapılan yol çalışmalarına dikkat çekti.
Bölgedeki yatırımlara ve karşılaşılan sorunlara değinen Erdoğan, “Biz buraya efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Diyarbakır'da yaptığımız toplam yatırım 24 kat trilyon liradır. 

“Yasin kardeşimizi vahşice  katlettiler”
Bölge insanının yaşadıkları sıkıntıları anladığını belirten Erdoğan, “Yasin kardeşimizi kurban eti dağıtırken vahşice katlettiler, 3. kattan attılar. Arabayla üzerlerinden geçtiler. PKK, YPG, DAİŞ, PYD, hiçbirinin farkı yok. 

“Sur'da evi yıkılanları evlere yerleştireceğiz”
Sur'da yaşanan mağduriyetlere de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evi yıkılan herkesi evlere yerleştireceğiz. Van'da nasıl yaptık, Bingöl'de nasıl yaptık. Burada da bölge halkını mağdur etmeyeceğiz. Bu süreç bölge halkı için bir milattır. Paralel yapıya yönelik, milli güvenlik kurulunda legal görünümlü illegal yapılara karşı mücadele için karar aldık. Bunu hükümete bildirdik. Hükümet de harekete geçecek.” dedi. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi