Bismil’de 23 Mayıs'ta market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 arasında faaliyet gösterebilecek. Muhabirlerimiz Bismil içinde gezdiler çok az sayıda kişiler 23 Mayıs’ta marketlerde alışveriş yapıyor.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman YÜKSEL İmzasıyla Bismil’de 4 gün uygulanacak sokağa çıkma yasağının detayları belli oldu!

4 GÜN BOYUNCA TARIM İŞİNDE UĞRAŞAN TÜM KESİM VE ÇİFÇİLERE SERBEST

Kovid 19 virüsü ile mücadele kapsamında 23.24.25.26 Mayıs 2020 tarihlerinde Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçemizde, tarımsal faaliyetlerin aksamaması ve üretimin devam etmesi açısından ilçemizde çiftçilik yapan ve bunların işçileri (sulamacı, çapacı, şoför, ekim yapan vb.) yani kısaca Tarım işiyle uğraşan tüm kesimler, ilaçlama yapan ile çiftçilerimizin tarım alet ve ekipmanlarda, sulama sistemlerinde uğraşan işçilerin ve danışman ziraat mühendisleri, gübre ve zirai ilaç bayileri sokağa çıkma yasağı kapsamından muaf olacaklardır. Tarımsal faaliyette bulunan bütün işçi ve üreticilerimiz sosyal mesafeye dikkat edip maske takacaklardır. Tarım işiyle uğraşan Tüm kesimler Bismil Merkezde Bayramlaşma için gezmeyecek. sadece Tarımsal işiyle uğraşacaktır.

 Devlet olarak Üreticilerimizin yanında olacağımızı ve kazançlarının bol olmasını diliyoruz. Denildi.

ciftci-serbest.jpg

NÖBETÇİ GÜBRE BAYİLERİ VE İLAÇ BAYİLERİ NÖBET LİSTESİ YAYINLANDI

 Gübre bayileri 4 günlük kısıtlama süresinde listedeki ilk 17 bayii 23- 24 Mayis, sonraki 17 adet bayi de 25- 26 Mayis tarihlerinde nöbetçi olarak görevlendirilmiştir.

gubre-bayileri.jpgNÖBETÇİ İLAÇ

ilac-bayileri.jpgBİSMİL’DE NÖBETÇİ ECZANELER

23.05.2020 FATİH ECZANESİ Telefon: 4151213 Bayram Arifesi

24.05.2020 BİSMİL ECZANESİ Telefon: 4151075 Bay. 1. Günü

25.05.2020 ÇAĞDAŞ ECZANESİ Telefon: 4153261 Bay. 2. Günü

26.05.2020 BARAN ECZANESİ Telefon: 4152656 Bayra. 3. Günü

nobetci-eczane.jpg

NÖBETÇİ PETROL VE LASTİKÇİLER

nobetci-petrol.jpg

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ŞEHİT YAKINLARI VE REFAKATÇİLER KABİR ZİYARETİ YAPABİLECEK

Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar tarihinde münhasır olmak üzere şehitlerimizin anne, baba, eş, çocuk ve kardeşleri ile ihtiyaç halinde refakatçileri, şehitlerimizin kabirlerini ziyaret edebilecek. Talepleri halinde şehit yakınlarının şehitliklere ulaşımları Bismil kaymakamlığı sağlanacak. Fakat Şehit yakınlarının talebi olması gerekiyor.

AÇMAK İSTEYEN TÜM FIRINLAR AÇIK OLABİLECEK.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 4 gün süresince, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacak.

Kaynak Bismil Haber gazetesi

Editör: Haber Merkezi