Bakan Veysel Eroğlu ve DSİ 10’ncu bölge müdürü Turkay Özgür ile sürekli görüştüğünü belirten İçten: “Suya yaptığımız yatırımlarla yüzbinlerce insanımız nasiplenecek. İş sahaları çoğalacak. Sırf Silvan Baraj Projesiyle

245 bin ha alan sulanacak. Bu da daha çok mahsul, daha çok aş ve iş demektir” dedi.

 

BU TOPRAKLARA 1 VERİRSİN 1000 ALIRSIN

 

Diyarbakır’ın toprak potansiyelinin yoğun olduğuna dikkat çeken Cuma İçten, DSİ 10’ncu Bölge Müdürlüğü ile birlikte gece gündüz çalıştıklarını millete sunacakları hizmetlerle gelecek nesilleri düşündüklerini belirtti. Ak Parti iktidarı olarak su işlerinde de tarih Yazdıklarını ifade eden İçten: “Şu ana kadar ülke genelinde sayısız baraj, gölet, sulama tesisleri, içme suyu tesisleri yaptık. Deyim yerindeyse Ferhat gibi dağları delip halkımıza sular getirdik. Daha öncekilerin yarım bıraktığı çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Hayal edilemeyen ne kadar hizmet varsa yaptık. Yeter mi? Asla. Daha yapılacak çok işimiz var. Bizim Diyarbakır’da 500 bin ha alanın üzerinde sulanabilir arazi mevcut. 1 koy 1000 al. Devam eden Kralkızı-Dicle Sulama Projeleriyle barajlarda toplanacak sularla 130 bin 159 ha alan sulanacak. İnşallah büyük çoğunluğu bu yılın sonunda tamamlanacak, Diyarbakır Merkez, Ergani, Çınar ve Bismil daha verimli hale gelecek” diye konuştu. 

 

SİLVAN PROJESİ NE OLURSA OLSUN BİTECEK

 

Silvan kapsamındaki Silvan Barajı ve Sulamasıyla 245 bin 372 ha’nın suyla bütünleşeceğini vurgulayan Ak Partili İçten, “Maalesef Silvan Barajı projemize bölgemizin kalkınmasını istemeyen güçler tarafından saldırı düzenlenmişti. Kasım 2011’de gerçekleştirilen saldırıda şantiye kullanılamaz hale gelmişti. Her şeye rağmen, ne olursa olsun bu projeyi zamanından önce bitirilmesini hedefliyoruz. 2012 yılında ayrılan ödenek 30 milyon 505 bin lira.  Enerji ve Sulamada bölgede çağ atlatacak proje hayata geçtiğinde en az 250 bin insanımız ekmek yiyecek. 4 kısım ve P5 pompaj ve Depolama Sulamalarının bitmesi üretimi, refahı artıracak. Çiftçilerimiz yılda 3 kez mahsullerini toplayacaklar. Çukurova ve Harran’ı geride bırakacak imkanımız var. Bunu göreceğiz” dedi.

 

İçme suyu projeleri, taşkın koruma ve ıslah tesislerinin tamamlanması için bölgede sık sık incelemeler yaptıklarını kaydeden Cuma İçten, 2003’ten bugüne Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır’a 1 trilyon 358 milyon lira yatırım yapıldığının altını çizdi.

 

İçten Bölgenin verimli tarım arazilerinin suya hasretine son vererek, ekonomik ve sosyal hayatın büyük ölçüde değişmesini sağlayacak bu projeler için Başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, DSİ genel Müdürümüz, DSİ 10’ncu Bölge Müdürümüz, diğer milletvekili arkadaşlarım ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamamladı.

 

Editör: Haber Merkezi