Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığı günden beri, eğitime daha iyi noktalara getirmek için gecesi gündüzüne katıp, mesai saati düşünmeksizin çabalayan bir müdür… Gerek sahaya inip eğitim çalışanlarına seminerler vermesi, gerekse yapmış olduğu okul ziyaretlerinde her zaman tek gayesi, ilçemizin eğitimsel başarısını üst sıralara taşıyabilmenin çaba ve gayreti içinde olan bir eğitim sevdalısı…

            2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona erdiğinde dahi boş durmayan ilçemizin eğitim camiası, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, şube müdürleri ve okul müdürleri sık sık toplantılar düzenlemiş, özellikle değişen sınav sistemi üzerinde durulmuştur.

           Bismil’in eğitim durumu ve geleceğe dair planlar üzerine yapılan söyleşide Aydın Ak; Önümüzdeki dönemde üniversite sınavına girecek 12. Sınıf öğrenciler için sıkı bir çalışma içerisine girilmiştir. Bu amaçla yarıyıl tatilinin ilk mesai gününde lise müdürlerinden oluşan bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun toplantılarında alınan kararlar özetle;

1-       YKS Bilgilendirme ve Farkındalık Çalışmaları (İlçe de öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerine değişen sınav sistemi hakkında bilgi vermek amacıyla seminerler vermek.)

2-       Deneme sınavlarının belli bir düzen içerisinde ve gerçek sınavı aratmayacak ciddiyetle yapılması( ilçede birliği sağlamak adına aynı gün ve saatte ilçedeki tüm resmi ve özel 12. Sınıf öğrencilerinin katılması)

3-      Okul idarelerince belirlenen çalışmalara öğrencilerin katılımı teşvik edilecektir.

4-      Değişen sınav sistemi hakkında öğrenci velileri bilgilendirilecek.

5-      12. Sınıf öğrencilerinin merkezi bir okulda açılacak Destekleme ve Yetiştirme kurslarına katılımları sağlanacak. Tüm 12. sınıf öğrencilerinin aynı çatı altında ve aynı kalitede eğitim almaları sağlanarak okula devamlılıkları sağlanacaktır. Özellikle köylerden gelen öğrenciler için belediye tarafında ücretsiz taşıma yapılacaktır.

6-      Fotokopi, kağıt ve toner ihtiyacının Bismil Belediyesi Başkanlığınca karşılanacaktır.

7-      Test, deneme ve soru bankası gibi kaynaklar Bismil Belediyesi Başkanlığınca karşılanacaktır.

8-    Her okul idaresi tarafından kendi velileri ile iletişime geçmek, duyuruların yapılmasını kolaylaştırmak için WhatsApp grupları kurulacaktır.

9-     Her lise müdürlüğümüz sınava giren öğrenci ve velisine bizzat ulaşıp YKS tercihleri hakkında bilgi verecek ve mümkün olduğu kadar üniversitelere yerleşmeleri için gereken hassasiyeti gösterecektir. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Tercih Danışma Hizmetleri Rehber Öğretmenler tarafından ilçe merkezinde yapılacak olup tüm öğrenci ve velileri bilgilendirilecektir.

     Lise müdürleriyle yapılan toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Av. Aydın AK  sonuç itibariyle sözlerine şöyle devam etti:

          “2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde bakanlıkça mezun öğrencileri ve tüm 12. sınıf öğrencilerini üniversiteye yerleştirmek maksadıyla TYT-AYT’ye hazırlık için kapatılan dershanelere alternatif amaçlı tamamı parasız, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız açılarak, özellikle branş öğretmenlerinin temini ve kurs verilecek mekan ile ilgili yoğun çalışmalar içerisinde olacağız. Özellikle köyden gelen öğrencilerimizin mağdur olmamaları ve kursa devamlılıkları için Belediye Başkanlığı tarafından ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Ayrıca test,deneme ve soru bankası gibi kaynaklarda da Belediyemizin desteğini alacağız. Tamamı kendi ekip, özveri ve fedakarlığımızca kursumuzun başarıya ulaşması için öğrencilerimizin de  yoğun gayretiyle yıl içinde her türlü desteği sağlayarak kursumuzu devam ettireceğiz. ” şeklinde sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi