Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. 

Yeni eğitim sistemiyle tek tip insan yetiştirme anlayışından vazgeçildiğini dile getiren Dinçer, bakanlık tarafından yürütülen projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

''Ülkenin her köşesindeki öğrencimizin kadrolu öğretmenler tarafından eğitilmesi için 2002 yılından bu yana 357 bin öğretmen göreve alınmıştır.

Yürüttüğümüz çalışmalarla norm kadrolarımızın doluluk oranı ülke genelinde yüzde 85'e ulaşmıştır. 2012 yılında yapılan ve Cumhuriyet tarihinin bir yıl içerisinde en yüksek sayıda öğretmen istihdamına tekabül eden 57 bin öğretmenin ağırlıkla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illere atanmasıyla bu illerimizin norm kadro doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkartılmıştır. Amacımız bütün norm kadrolarımızı doldurarak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır.''

İzlenen politikalar doğrultusunda son yıllarda özel dershane sayılarında azalma eğilimi görüldüğünü dile getiren Ömer Dinçer, ''2008-2009 eğitim öğretim yılında açık olan toplam dershane sayısı 4 bin 262'ye ulaşmışken, 1 Kasım 2012 tarihi itibarıyla bu sayı 3 bin 896'ya düştü'' diye konuştu.  
 

Editör: Haber Merkezi