Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastane binası yıkıldığı için Van ve Ercişli diyaliz hastalarının Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındıklarını bildirdi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Van ve Ercişli diyaliz hastaları depremde yaşadıkları dehşet anlarını anlattı. Depremzedeler tedavi olurken akıllarının Van ve Erciş'te olduğunu söyledi. Depremzedeler, aldıkları hizmetten memnun olduklarını ancak çocuk ve yakınlarından dolayı bölgeyi merak ettiklerini dile getirdi.

İkinci Deprem Biz Mahvetti


Depremzedeler, "Daha önce tedavi gören yakınlarımız akrabalarımız hastane başhekimi tüm doktor ve hemşireler personeller çok ilgi gösterdiler çok moral verdiler diye anlatıyorlardı bizlerde karar vererek bu hastaneye gelmek istedik. Allah razı olsun bizi böyle yalnız bırakmayan hayırsever insanlarımızdan çok teşekkür ediyoruz. Deprem anında içerdeydik. Çoluk çocuk korkuyla kendimizi dışarı attık. Bulunduğumuz yer yüksek olduğu için şehri görüyorduk. Şehirde çok kötü bir toz, duman bulutu kalktı. Bir süre telefonla sağa sola ulaşmaya çalıştık. Çoluk çocuğumuz sağ kurtuldu, ama akrabalar ve sevdiğimiz insanlar öldü. Şu an çoluk çocuğumuz açıkta. Bahçede derme çatma naylon altında kalıyor. Diyaliz hastası olduğumuz için buraya gönderildik Son 5.6'lık deprem bizleri çok etkiledi artık korku içerisinde yaşamaktayız her şeyimiz yok oldu. Hastamız 86 yaşında Van Edremit'te ikamet ediyoruz. Son olan deprem 5.2 üs bölgesi Edremit ilçesinden geliyoruz" dediler.

35 Yeni Hasta Geldi.

Araştırma Hastanesi Başhekimi Yusuf Yağmur, "Van'daki son deprem nedeniyle Bölge Eğitim Araştırma Hastanemiz, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanemize 35 yeni hasta geldi. 3'de geçmiş hastamız var, toplam 38 hastayla depremden gelen diyaliz hastalarına inşallah güzel hizmet vereceğiz. Geçe vardiyamızı aştık ve üçüncü seans tedaviye başladık. Tüm ekiplerin tüm gerekli tedbirleri aldık. Hastaların gece boyunca seanslarını tamamlayacağız. Hastalarımızı aynı zamanda kendi kalabilecek konforu sağlamak için 2 kişilik odalarımız verildi" dedi.

(M. Salih Keskin)

Editör: Haber Merkezi