9 Mart 2020’de kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) koronavirüs salgınına rağmen hız kesmeden teşkilatlanma çalışmalarına devam ediyor. Teşkilatlanma çalışmalarını 18 bölgede 90 kişinin yürütüyor. Teşkilatlanma için oluşturulan komisyonlar internet üzerinden il ve ilçelerden gelen başvuruları alarak incelemeye devam ediyor. Partide başlayan teşkilatlanma sürecine yönelik açıklmalarda bulunan  Deva Partisi Kurucu Üyelerinden Ali İhsan Merdanoğlu, Diyarbakır ve bölgede başvurularda yoğunluğun yaşandığına dikkat çekti.

‘BAYRAMDAN SONRA SONUÇLANACAK’

Çalışmaların Ramazan Bayramı sonrasında sonuçlanmaya başlayacağını belirten Merdanoğlu, “Deva Partisi olarak Teşkilatlanma sürecimiz başladı. Oluşturduğumuz 18 komisyon canla başla çalışıyor. 5 kurucu üyenin başkanlığında teşkilatlanma sürecine girdik. Diyarbakır’da Bin 600’ün üzerinde başvuru yapıldı. Beklediğimizin çok daha fazla üzerinde bir başvuruyla karşılaştık. İl Başkanlığı, İlçe Başkanlığı ve teşkilatın diğer birimleri için çok fazla talep var. Değerlendirme aşamamız hala devam ediyor. Görev almak isteyenlerin eğitim düzeyi, yaşı, işini iyi yapması gibi kriterler doğrultusunda değerlendirmelerimizi devam ettiriyoruz. İl etapta kurucu heyetten il başkanı ve 2 yardımcısı seçilecek. Çalışmaların son evresindeyiz Ramazan Bayram’ı sonunda sonuçlanmasını bekliyoruz. 9 kişilik bir isim listesini Genel Merkeze göndereceğiz ve ona göre bir seçim yapılacak. Diyarbakır değer verdiğimiz bir şehir ve Diyarbakır’a layık bir heyet oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘DİYARBAKIR’DA GÜÇLÜ İSİMLER ÖNE ÇIKTI’

Diyarbakır’da sürpriz isimlerin başvuruda bulunduğunu söyleyen Merdanoğlu, şöyle konuştu:    “Diyarbakır’da çok güçlü ve sürpriz isimler listede var. Çok değerli mühendis, doçent, akademisyen, mimar, avukat, esnaf ve iş adamları başvuru yaptılar. Diyarbakır’da güçlü ve iddialı bir liste göndereceğiz. Diyarbakır için çalışacak, çabalayacak çok sayıda aday adayımız var.”

‘BABACAN, BÖLGEYE ALTERNATİF OLDU’

Bölgede vatandaşların 2 parti arasına sıkıştığını belirten Merdanoğlu, “Babacan Türkiye’de özellikle de bölgede bir alternatif oldu. Vatandaşlar AK Parti ve HDP ikileminden kurtulup bir alternatif partiyle karşılaştılar. Genel Başkanımız Ali Babacan’a güven var ve vatandaşlar çok umut besliyorlar. Partimizin yüzde 30’u bayan, yüzde 20’si gençlerden oluşuyor. İleri bir demokrasiyi hedeflediğimiz için DEVA Partisi olarak hedeflerimiz çok yüksek. Bakanlığı süresince gerek Türkiye’de gerekse de yurtdışında başarısı ile anılan bir Babacan faktörüyle sahaya inmek büyük bir başarı getirecektir. Türkiye ekonomisinin en parlak döneminin yaşandığı Babacan dönemi vatandaşlarda bir güven oluşturuyor. Önümüzdeki seçimlerde iktidara aday bir parti olacağız ve Türkiye’ye nefes olacağız” şeklinde konuştu.

‘PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜ HEDEFLİYORUZ’

Parti hedeflerine dair konuşan Merdanoğlu, şu ifadeleri kullandı: “DEVA Partisinin parlamenter sisteme dönme hedefi var. Demokratik, hukukun üstünlüğünü tanıyan, katılımcı, çoğulcu, ifade ve basın özgürlüğü olan, hukuka bağlı bir anlayışı benimsiyoruz. Çocuk ve gençlerin geleceğe umutla bakmasını hedefliyoruz. Şeffaflık, liyakat, ortak akıl, gelişmiş demokrasi ve hukuk üstünlüğünü ilkelerine uyarak hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşların yararına işler yapacağız. Üretimin artış göstereceği bir iktidarlık dönemi yaşayacağız. Çiftçimizin destekleneceği ve tarımın şahlanacağı bir süreci dizayn etmeyi hedefliyoruz. Şuanda ne yazık ki çiftçilere verilen desteklerin yetersiz olduğunu görüyoruz. Çiftçilerimizin yararlanacağı yeni paketlerin gündeme gelmesini bekliyoruz. Tarımın yükseldiği, çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı bir anlayış benimsenmeli. Çiftçinin kazanması ülkemize de kazandıracaktır. O nedenle tarım ve hayvancılık başta olmak üzere üretimin devamlılığı ve kalitesini arttıracak planlamalara, desteklemelere ihtiyaç var.”

Haber: Yağmur Ensari/Güncel 

Editör: Haber Merkezi