BDP Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK'nın Meclis'e gitmeyin iddialarının doğru olmadığını iddia etti.

Demirtaş,'' KCK'nın iddiasını kanıtlasınlar istifa ederim'' açıklamasında bulundu.

BDP lideri Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "terörle mücadele, siyasetle müzakere" açıklamasını değerlendirdi.

BAŞBAKAN SİYASET İLE MÜCADELE EDİYOR

"Başbakan siyasetle mücadele ediyor" diyen BDP lideri, "Başbakan İmralı ve Kandil ile müzakere, siyaset ile mücadele yürütüyor. 3 bin 500 siyasetçiyi tutukladılar. Cümle olumlu ama altı boş. Biz müzakereden kaçmayacağız. Ama Başbakan oyalamayı, zaman kazanmayı düşünüyorsa politikası yanlış" ifadesini kullandı.

Demirtaş yeni anayasanın "BDP"siz yapılamayacağını da belirterek, "Biz bunun için seçildik" şeklinde konuştu.

HERKESTEN TEHDİT ALDIK KCK'DAN ALMADIK

Selahattin Demirtaş "Hükümetten, MHP'den herkesten tehdit aldık, ama KCK'dan tehdit görmedik. Açıklamayı ispat etsinler istifa ederim" ifadesini kullandı.

Yakın geçmişin TSK muhtıralarını anımsatan “KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı” imzalı bildiride “Meclis’e gitmek Kürt halkına ihanet ve düşmana hizmettir” dendi.

Çok sert ve tehditkar bir üslubun kullanıldığı metinde şöyle denildi:

MECLİS'E GİTMEYECEĞİZ DEMELERİ GEREKMEKTEDİR

“Son dönemde BDP’li vekillerin Meclis’e gidip gitmeleri kamuoyunda yoğun tartışılmakta, özelikle bizim vekillerin ve bazı insanlarımızın Meclis’e gitmeliyiz sözleri düşmana hizmet etmekten öte bir şey değildir. Kürt Halk Önderi Başkan Apo’nun koşulları değiştirilmezken ve tecrit ağırlaşmışken, askeri ve siyasi operasyonlar olurken, kara harekâtına hazırlık yapılırken Meclis’e gitmek Kürt halkına ihanet etmek ve düşmana hizmet etmektir. Özellikle Meclis boykotu konusunda vekillerimizin farklı farklı demeç vermeleri kabul edilebilinir bir durum değildir. Kamuoyu karşısında ve her yerde ‘ Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşulları değişmeden, onunla görüşmeler ve müzakereler olmadan, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması konusunda söz alınmadan, Önder Apo’nun imzaladığı protokoller konusunda adım atılmadan, Kürt siyasetçileri bırakılmadan” Meclis’e gitmeyeceğiz ifadelerinde bulunmaları gerekmektedir.” Kaynak:Ensonhaber

Editör: Haber Merkezi