Ak Parti ve BDP arasında devam eden diyalog ve samimiyet tartışmaları devam ediyor.
 
Bu bağlamda bir açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hiçbir zaman diyalog kapısını kapatmadıklarını belirterek, "Ortada samimiyet çağrısı yapan Başbakan'ın samimiyetini göremiyoruz" dedi.
 
Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısının ardından, gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin sorular sorması üzerine, kendilerinin her zaman barışçıl çözümlerden yana olduğunu söyledi ve diyalog kapılarını hiç bir zaman kapatmadıklarını belirtti:
 
"Arada ince bir ip varsa o bizim bıraktığımız bir iptir. AKP'nin bıraktığı açık kapı değil. Biz samimi olarak demokratik, siyasal, barışçıl çözümden yana olduğumuz için hiç bir zaman diyalog kapılarını kapatmadık. Ancak biz ortada samimiyet çağrısı yapan Başbakan'ın samimiyetini göremiyoruz. Bu kadar tutuklama, baskı, hakaret, partimize yönelik bu kadar haksız ithamlar, müzakere yapmak istediğiniz bir partiye gönderilecek mesajlar olamaz. Başbakan'ın müzakere çözüm niyetiyle ilgili biz ortada şaibeli bir durum olduğunu görüyoruz. Elbette ki Başbakan'ın kastettiği aradaki ince ip, AKP'nin açtığı kapıdan değil, BDP'nin ilkeli diyalog tutumundan kaynaklıdır."
Editör: Haber Merkezi