BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''En fazla barış isteyen biz olduk'' dedi.

Demirtaş, Batman Belediyesince Şerzan Kurt Parkı'nda düzenlenen Ramazan Şenlikleri'nin açılışında yaptığı konuşmada, arkadaşlarının bir şölen hazırlığı yaptıklarını, ancak bugün yaşananlar nedeniyle programın tamamını değil, bir kısmının iptal edildiğini söyledi.

''En fazla barış isteyen biz olduk'' diyen Demirtaş, ölümler yaşanmasın diye mitingler, açıklamalar, yürüyüşler yaptıklarını, ancak bugüne kadar karşılarında barış iradesi görmediklerini iddia etti.

Demirtaş, şunları söyledi:

''Biz askerin de dağdakinin de kimsenin ölmemesi için nöbet tuttuk. Ama bunlar hepsine hakaret ettiler. Şimdi ortaya bu savaş tablosunu çıkardılar. Bundan da bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar. 20 yaşında gencecik askerler tabutlarla evlerine gönderiliyor, ardından büyük bir milliyetçilikle şehit edebiyatı yapıyorlar.''

Demirtaş, medyanın her gün onlarca insan ölürken, gece gündüz tatil yörelerinin programı ve yemek programı yaptıklarını savunarak, şöyle konuştu:

''İki taraf da elini tetikten çeksin ve Başbakan çıkıp şu açıklamayı yapsın istiyoruz, 'Kürt sorunu askeri yöntemlerle çözülemez, müzakereyle konuşmayla çözülür' desin. Bakın o zaman BDP daha güçlü bir şekilde rolünü oynar.''

 A.A

Editör: Haber Merkezi