BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Açık ve şeffaf bir şekilde, net bir şekilde ifade ediyoruz. Kürt sorununa demokratik çözüm için, diyalog ve müzakerenin önünün açılması için biz Öcalan'a özgürlük istiyoruz'' dedi.
 
Demirtaş, Belediye Konukevi'nde BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır Valiliği tarafından 14 Temmuz'da BDP'nin yapmayı planladığı mitingin yasaklanmasını değerlendirdi.
 
Mitingin yasaklanmasının devletin çözüm istemediği şeklinde yorumlayan Demirtaş, şöyle dedi:
 
''Bunu engellemeye çalışan bütün tutumlar bizim açımızdan gayrı meşrudur. Halkımız bundan sonra halkımız çok daha kararlı bir duruşla Öcalan'ın özgürlüğünü savunacaktır. BDP ve DTK olarak tereddütsüz bir şekilde Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu tutum ve duruşumuzdan asla tek bir geri adım atmayacağız. Çünkü çözümün yolu budur buradan geçer.''
 
-''Biz her halükarda bu mitingi gerçekleştireceğiz''-
 
Yasaklamaya rağmen 14 Temmuz tarihinde İstasyon Meydanı'nda mitingi gerçekleştireceklerini vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:
 
''Hiçbir yasaklama kararı yokmuş gibi, bu gayri meşru yaklaşımı tanımıyoruz edasıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz...
 
Açık ve şeffaf bir şekilde, net bir şekilde ifade ediyoruz. Kürt sorununa demokratik çözüm için, diyalog ve müzakerenin önünün açılması için biz Öcalan'a özgürlük istiyoruz. Milyonlarla birlikte istiyoruz. Bu devlet ve AK Parti hükümeti tarafından doğru anlaşılmalıdır. Bu mesajlar barış ve çözüm mesajlarıdır. Bunun önünü tıkayacak yaklaşımlar herkese zarar verir. Bunların herkes tarafından bir kez daha değerlendirilmesini diliyoruz. Özellikle Başbakan, İçişleri Bakanı, Vali ve bu konudaki kararın alınmasında rolü olan herkesin bir kez daha konuyu değerlendirmesini diliyoruz. Biz her halükarda bu mitingi gerçekleştireceğiz. Diliyoruz bu karar geri alınır ve olaysız bir miting yapılır.'' 
 
A.A
Editör: Haber Merkezi