BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Siyasi bir çözüm projeniz varsa, yeni bir süreç başlatmak istiyorsanız, müzakerenin koşullarını, zeminini birlikte yaratalım" dedi.
 
Demirtaş, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ölen 4 madenci ile sobadan zehirlenen 5 kişiye Allah'tan rahmet diledi.
 
HÜKÜMET OLAYI HASIR ALTI ETMEK İSTİYOR
 
Uludere olayının üzerinden 98 gün geçtiğini anımsatan Demirtaş, "Uludere'yi 'kapattık, örttük' diyenlere bir kez daha sesleniyorum; İki elimiz yakanızda. Sorumlular ortaya çıkacak" dedi. Şimdiye kadar tek bir yetkilinin ifadesinin alınmadığını, soruşturmanın hala gizli olduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi:
 

"Neyi kimden gizliyorsunuz? Tek bir doyurucu açıklama yapılmadı. Tek bir özür yok. Hükümet hasır altı etmeye çalışıyor. TBMM İnsan Hakları Komisyonu rapor hazırlayacak, Genelkurmay Başkanlığı'ndan bir aydır rapor bekliyorlar. 50 metrelik yolu bir aydır kat edemediniz mi? Daha önceki yıllarda, birileri 'darbe yapalım' deyince parlamentoya çok daha hızlı ulaşabiliyordunuz. Bunun hesabı sorulmalıdır. Bunun hesabını soramayan Komisyon Başkanı 'görevimi yapamıyorum' demeli, onurunu korumalı ve istifa etmelidir."

Editör: Haber Merkezi