Demirtaş, 2-3 yıldır gerçekleştirilen operasyonlarla siyasi bir darbe yapıldığını ileri sürdü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti lokalinde çeşitli sol partilerin temsilcileri birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Bdp Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Bdp'nin siyasi kadrolarına yönelik bir tutuklama furyasının sürdürüldüğünü iddia etti. Bdp ile dayanışma içinde olanlarında hedef alındığını ileri süren Demirtaş, yaşanları kamuoyuna duyuramadıklarından yakındı. "Medyanın genel yayın yönetmenlerinden bir ricada bulunuyorum." diyen Demirtaş, "Lütfen vicdanlı davranın eleştirilecek yönlerimiz vardır. Bdp olarak eksiklerimiz, yanlışlarımız mutlaka vardır. Her zaman eleştiriye açık olduk. Bu güne kadar hiçbir zaman eleştiriye karşı tahammülsüz davranmadık. Ancak başbakana yaranmak uğuruna mesnetsiz saldırılardan vazgeçin." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'nin er yada geç kendi barışına kavuşacağını belirten Demirtaş, "Türkiye temel bütün sorunlarını çözecektir. Akan kanda duracaktır. Kardeşçe bu ülkede hep birlikte yaşayacağız. Ama bu yolu kısaltmak hepimizin elindedir. Ortak çaba ortak mücadele bu yolu kısaltacaktır. Bu nedenle bütün demokrasi güçlerinin bir arada bu mücadeleyi yürütmesi bu yolun kısaltması için elzemdir. Muhalefetinin kendi içindeki dayanışması da bize güç veriyor. Biz hep birlikte bu ülkeye demokrasi ve barışı getireceğimiz inancımızla inanımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. " şeklinde konuştu.

Cumartesi günü Diyarbakır'da yapılacak mitingin ardından Pazar günü Kadıköy'de saat 11.00'de ikinci bir miting düzenleyeceklerini ifade eden Demirtaş, "Yalnızlaştırma operasyonlarına karşı güçlü bir halk çığlığı ortaya çıkartacağız. Bütün hereksi davet ediyorum." dedi. Demirtaş, mitingin olaysız geçmesi için parti olarak gerekli önlemleri alacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi