Alınan bilgiye göre, hastanede görevli doktor G.Ç.I yönetimindeki 34 VJ 4741 plakalı otomobil, ilçenin Esentepe mahallesi yakınlarında, Ahlat istikametine giden A.M.H. idaresindeki 44 A 291-10 İran plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı.

Kazanın ardından doktor G.Ç.I'nın aracı büyük hasar gördü. Olay yerine gelen trafik ekipleri, kaza geçiren sürücüleri sağlık testinden geçirilmek üzere Tatvan Devlet Hastanesine götürdü. G.Ç.I'nın alkollü araç kullandığını fark eden polisler, doktorlardan kan örneklerinin alınarak, tahlil yapılmasını istedi. Bunun üzerine hastanede görevli iki doktor ve üç hemşire, mesai arkadaşları olan G.Ç.I'nin kan örneklerini, başka bir kişinin kan örneğiyle değiştirip, laboratuvara verdi ve test sonucunu polise teslim etti.

DELİL KARARTMA OPERASYONU

Sonuçlardan şüphelenen polis memurları, tahlilin yeniden yapılmasını istedi. Bunun üzerine polislerle, doktorlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı ve polis memurları durumu Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Bu gelişmenin ardından hastaneye gelen savcı, söz konusu doktordan yeniden kan alınarak tahlillerinin yapılmasını istedi. Savcı gözetiminde alınan kan örneklerinin bir önceki tahlil sonuçlarıyla uyuşmaması üzerine kan örneği analiz edilmek üzere yeniden laboratuvara gönderildi.

DOKTOR VE HEMŞİRELER

Tahlil sonucunda, ilk sonucun başka bir kişiye ait olduğu ve G.Ç.I'dan alınan kan örneklerinde alkol bulunduğu tespit edildi.

Bunun üzerine G.Ç.I. ve kendisine yardım ederek delilleri kararttığı iddia edilen K.G. ve Y.Y adındaki iki doktor ile E.Y, A.B ve N.Y. adlı üç hemşire,

"delilleri gizleme, karartma ve yok etme" suçlamalarıyla gözaltına alınarak, nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Saklıkcılar alınan ifadelerinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Editör: Haber Merkezi