Yapılan açıklamada, "Koronavirüs ölümlerinin personel ve halk sağlığını riske atılmaması için titiz gerekli önlemler alınarak defin işlemlerin yapıldığı söylendi.

Bismil Belediyesi Mezarlık Hizmetleri Müdürü Ercan Aslan, cenazenin morga naklinden defin işlemlerine kadar tüm hizmetlerin ücretsiz yapıldığını söyledi.

Hizmetlerin tamamıyla ücretsiz olduğunu söyleyen Aslan, pandemi öncesi zengin fakir gözetmeksizin Bismil Kaymakamı belediye başkanın talimatıyla taziye yerlerine Şeker, Çay ve su ücretsiz olarak veriliyordu dedi.

Yapılan hizmetleri aşama aşama anlatan Aslan, “Öncelikle vatandaşımız beni veya  188’i aradıktan sonra biz eğer cenaze evde ise eve, hastanede ise hastaneye gidip cenazeyi alıp getiriyoruz, Vatandaşımız dini geleneklere  göre gerekli yıkama işlemini gerçekleştiriyoruz ve istenilen mezarlığa gömü hizmetini yapıyoruz. Yapılan tüm işlemler koruyucu elbiselerle yapılıyor. Kefenleme hizmeti, gömü hizmeti bunların hepsi tamamen ücretsizdir.

Gömü işleminden sonra büyük bir titizlikle koruyucu elbiseler çıkarılıp imha ediliyor. Bu sayede hastalığın bulaşması önlenmiş oluyor.

Mezarlık Hizmetleri Müdürü Ercan Aslan, “Ekip olarak gece gündüz demeden mesai kavramı olmaksızın vatandaşlara hizmet vermekten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

 Allah cümlemizi ve tüm İslam alemine sağlık sıhhat selametler versin, en kısa zamanda dünyadaki bütün iman ehlini içinde bulunduğumuz bu bela ıstıraptan korusun. Bütün hizmetlerimizde başta Bismil kaymakamı ve belediye başkanı sayın Hamza Türkmen olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun dedi.

 

"Gerekli önlemler alınıyor"

"Diğer yandan Bismil Belediyesi ekipleri , defin işlemlerinde personel sağlığının korunması için de gerekli önlemleri aldı. Bismil’de  meydana gelen her ölüm vakası, koronavirüsten gerçekleşmiş gibi varsayılıyor ve defin işlemleri sırasında önlemler en üst düzeyde alınıyor. Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı tüm personel, sahada iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği tam donanımla çalışmalarını sürdürüyor.

3-177.jpg4-122.jpg

Editör: Haber Merkezi