Bismil Kurtuluş mahallesinde Medeniyet Caddesinde yan yana bulunan iki bina sakinleri saatleri dışarıya almak istemedikleri için DEDAŞ tarafında her iki binada bulunan 14 dairenin elektriği kesti.
,Elektriklerini kesilmesine tepki gösteren bina sakinleri herkese uygulanan prosedürü bizde uygulanması isteyerek kesilen eklektiğe isyan ettiler.
Bismil’de elektrik kabloları yer altına alınmasıyla 8-6-610 ve üzeri dairesi olan binaların saatleri binanın içine alındığı bir iki daire olanın saatleri dışarıya vuruluyor. İki yapışık 14 dairesi olan komşu binalar DEDAŞ yetkilileri ellerinde pano olmadığı gerekçesiyle iki binanın saatini dışarıya almak istedi. Elektrik saatleri dışarıya vurulmasını kabul etmeyen bina sakinleri itirazda bulundu. DEDAŞ personelleri saatleri dışarıya vurulmasına izin vermeyen bina sakinlerin elektriğini kesti.
Bina sakinlerinden Şaban Yeğin, neden herkesin elektrik saatleri içeriye alınıyor bizim ki dışarıya alınıyor diye sitem etti. Şaban Yeğin” Bismil’de herkesin hata şahit olduğumuz komşumuzun tanıdıklarımızın 6-9-12 dairesi olan binaların saatleri içeriye alındı bizim bina ve yan komşu binamızın saatleri dışarıya vurmak istediler bizde buna itiraz ederek dilekçe yazdık ve DEDAŞ ‘a vererek elektrik saatlerimiz içeriye vurmalarını istedik. Verdiğimiz itiraz dilekçesi cevabı gelmeden bu sabah DEDAŞ yetkilileri elektriklerimiz kesti. Bunun üzerine bizde DEDAŞ’a gittik niye böyle yaptıklarını sorduk onlarda bize bu kararın Diyarbakır’a verildiğini ve bizi Diyarbakır’da ki şubelere yönlendirdiler. Dedi.
Elimizde Pano yok onda elektrik saatlerinizi dışarıya alacağız DEDAŞ yetkilileri bana söylediğini söyleyen Yeğin” ben onlara herkese nasıl prosedürü uyguluyorsanız bize de bunu uygulayın dedim herkese pano varsa bize de olmalı pano yoksa kendi paramla alayım dedim bunu da kabul etmediler. Bu haksız uygulamayı kabul etmiyoruz basın aracılığıyla yetkililere sesimizi duyurup bu haksızlığa bir an son verilip kesilen eklektiğimizi geri versinler.
Elektrik saatin dışarıya alınması bizim binaya bir kablo gelmesi gerekirken bir sürü kablo binamıza girmesi görüntü kirliliğini oluşturduğunu söyleyen Yeğin” Elektrik saati içeriye alınsa binaya bir kablo gelir görüntü kirliliğini yapmaz. Birden çok kablonun içeriye girmesi tehlikelere yol açtığını vurgulayan Şaban Yeğin, bir binaya birden çok kablo çekilirse bi kablo hasar görürse diğerlerinde ondan dolayı zarar görür bundan dolayı biz sadece binaya bir kablonun getirilmesini istiyoruz.” Dedi.

d3-001.jpgd2-002.jpgd4.jpg

Editör: Haber Merkezi