Ahmet Koca'nın polisler tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, 11 polis hakkında "işkence yapma" suçundan dava açıldı. Polisler için 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

ELLERİNİ BAĞLAYIP DÖVMEYE DEVAM ETTİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 18 Haziran 2012 günü Ahmet Koca'nın Fatih'te polisler tarafından darp edildiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Düzenlenen iddianamede, 11 polis şüpheli, darp edildiği belirtilen Ahmet Koca ise şikayetçi sıfatıyla yer aldı.

Kamera kayıtları ve diğer görüntülerin incelendiği belirtilen iddianamede, 5 polis memurunun arasında kalan Koca'ya yumruk ve tekme atıldığı, copla vurulduğu anlatıldı. Yere düşen Koca'nın kafasına da tekmeyle vurulurken diğer polislerin de devamlı vurdukları belirtilen iddianamede, Koca'nın arkadan elleri bağlı olduğu halde, polislerin vurmaya devam ettikleri kaydedildi.

İddianamede, karakolun kamera görüntüleri incelendiğinde, bazı polis memurlarının şikayetçi Koca'nın elindeki kelepçeyi çözmeden su içirmeye çalıştıkları, daha sonra yatırarak büyük tuvalet ihtiyacını giderdiğinin tespit edildiği belirtildi.

"İNSAN ONURUNA BAĞDAŞMAYAN..."

İddianamede, şüpheli polisler Adem Doğan, Muhammed Mustafa Gülcan, Atalay Erzurumlu, Mehmet Karakoyun, Seyit Ali Aktaş, Ali Yener, Can Ahmet Akgün, Ahmet Gülen, Fatih Kalabalık, Mustafa Altınok ve Ahmet Özdemir'in darp olayına karıştıkları vurgulandı.

Olayla ilgili dinlenilen 4 tanığın ifadesinin de, elde edilen kamera görüntüleriyle uyumlu olduğu belirtilen iddianamede, ''Şikayetçi Koca'ya karşı insan onuruyla bağdaşmayan bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine, aşağılanmasına yol açan davranışları gerçekleştirdikleri anlaşılmıştır'' denildi.

11 POLİSE 12'ŞER YIL HAPİS İSTENDİ

Şüpheli 11 polisin ''işkence yapma'' suçundan 3 ile 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, şüpheli doktor Orhan B'nin ise görevi kötüye kullandığı ve yürütülen soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verildiği anlatıldı.

Şüphelilerin önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak.

Editör: Haber Merkezi