Diyarbakır’da 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlenen gösterilerde katledilenler için valilik tarafından hatıra ormanı için fidan dikme töreni düzenlendi.

Fidan dikme törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla,  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kurum müdürleri katıldı.

Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlenen gösterilerde 3 Diyarbakırlının katledildiğini belirtti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da darbeye karşı halkın sokağa çıktığını söyleyen Aksoy, “15 Temmuz gecesi Türkiye de milli egemenliğe karşı bir kalkışma gerçekleşmiş. Halkın iradesini farklı noktalara taşımak isteyen bir grubun çalışması sonrasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili kurumlarımız ve halkımızın bir araya gelerek ortaya koyduğu bir çalışmayla bu önlenmiştir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Diyarbakır’da da darbe teşebbüsü sonrasında Diyarbakır halkı sokağa çıkmış, milli iradeye sahip çıkmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar neticesinde Ankara’da Özel Harekât Daire Başkanlığında görevli Polis Memurumuz Halit Gülser, İstanbul’da demokrasiye sahip çıkma adına sokağa çıkan vatandaşlarımızdan Askeri Çoban, olaylarda şehit olarak Diyarbakır ilinde defnedildi. Diyarbakırlı olup ancak İstanbul’da yaşayan, orada defnedilen Mehmet Karaaslan isimli bir hemşerimizin de var olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu anda rahat bir şekilde görevimizi yapıyorsak, işimize gidip gelebiliyorsak, onların bu duruşu sayesindedir. Türkiye genelinde olduğu gibi bugün burada 15 Temmuz Şehitlerinin anısı yaşatmak adına, bu Hatıra Ormanı Fidan Dikim Törenini gerçekleştireceğiz.” dedi.

Aksoy’un konuşmasının ardından 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı düzenlenen gösterilerde katledilenlerin adının verildiği çam ağaçlarını toprakla buluşturdu.

Editör: Haber Merkezi