Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organize ettiği "Kutlu Doğum" etkinlileri hız kesmeden devam ederken Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda bir milyonu aşan Peygamber Sevdalılarının katılımıyla düzenlenen Peygamber Efendimizin mevlüdü coşkuyla kutlandı.

Çalışmalar Geceden Başladı
Peygamber Sevdalıları, etkinliğin yapılacağı İstasyon Meydanı dün geceden Muhammed-i âşıklarına hazırladı. Meydanda dev bir platformlar kuruldu, vinçlere dev ekranlar asıldı, erkek ve bayan yerleri belirlenerek şeritler çekildi. Davetli misafirler, yaşlılar ve sakat vatandaşlar için de ayrı bir tesis edildi.

 

Yoğun Güvenlik Önlemleri Alındı
Diyarbakır İstasyon Meydanı`nın dört ana caddesine polis kontrol" noktaları kuruldu. Etkinliğe katılmak isteyen Muhammed-i âşıklar, bu kontrol noktalarında üst aramasından geçtikten sonra alana girdiler.

Meydana Tekbir ve Salâvatlarla Geldiler
Erken saatlerden itibaren Resul-i Ekrem`in Kutlu Doğum`una iştirak eden Peygamber Sevdalıları, gruplar halinde Bağlar, Şehitlik, Balıkçılar ve Ofis caddelerinden programın yapıladığı İstasyon Meydanı`na tekbir ve salâvatlarla akın eden kadın, çocuk, genç yaşlı yüz binlerce Peygamber Sevdalıları, kentte bir bayram havası oluşturdu.

Adım Atacak Yer Kalmadı
 saatler 13.00`ü gösterdiğinde Meydanda öylesine doldu ki adım atacak yer kalmadı. "Hebibe Xweda (Allah`ın Habibi) Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (SAV)" adıyla düzenlenen "Kutlu Doğum" programı, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. "Esselamu Aleyk, Vesselamu Aleyk" ve "Anam Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah" nidası yer ve göğü inletti. Bilal, Hikmet ve Mustafa`nın okuduğu mevlid-i Şerif ve okunan ilahiler gönülleri fethetti.

Selamlama Konuşmaları Yapıldı
Diyarbakır`ın Tarihi İstasyon Meydanı`nda yüz binlerce Muhammed-i Âşığının katılımıyla başlayan "Büyük Kutlu Doğum Mevlüdü"nde selamlama konuşmaları yapıldı.
 

Yılmaz, "Dünyanın her yerinden bu coşkuyu paylaşmak için buraya geldiler. İran, Irak, Amerika, Ürdün gibi ülkelerden misafirler buradadır. Allah-u Teâlâ, o(sav)`na Habibim demiştir, sizlerde o (sav)`na Habibim diyorsunuz" dedi.
Molla Celal Bozdaş ise Zazaca yaptığı selamlama konuşmasında "Hz Muhammed`in köleleri kölelikten kurtardı, onları komutanlar yaptı. Kadınları kölelikten kurtardı, ona izzeti verdi."

Göktaş: Peygamber Sevdalıları Geliyor!
Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda devam eden "Kutlu Doğum" programında konuşan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, Ramazan ve Kurban bayramlarının ardından Hz Peygamberin Kutlu Doğumunu üçüncü bayram olarak ilan etti ve "Bekle ey Dünya, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor" dedi. Göktaş Hoca, "Ey şu gördüğümüz ve göremediğimiz kalabalık bekleyin Hz Muhammed (SAV) geliyor! Bekleyin Peygamber Sevdalıları geliyor! Bekle Ey Türkiye, bekle ey Dünya, bekle ey Batı, Peygamber Sevdalıları geliyor! Hz Muhammed geliyor, merhametiyle, rahmetiyle geliyor. Ey merhametten yoksun büyüten çocuklar; Hz Muhammed (SAV) geliyor. Ey Kırmızı ışıkta bekleyen arabaların camlarını silen çocuklar; Peygamber Sevdalıları geliyor, elinizden tutmaya geliyor. Ey mendil satan çocuklar, ey arka sokaklarda büyüyen çocuklar, ey ezilen, sömürülen, alın teri çalınanlar bekleyin Bilallerin, Ammarların kardeşleri geliyor. Ey evlatlarından hayır görmeyen anneler, bekleyin hayırlı evlatlar geliyor. Onlar anne ve babalar için geliyorlar, bu ezilen coğrafyayı kurtarmak için geliyorlar. Ramazan ve Kurban bayramından sonra üçüncü bayramımız artık Hz Peygamberin kutlu doğumudur" diye konuştu.

Şahin: Kurtuluşun, Adaletin, Barışın Adresi Resulullah`tır
Diyarbakır İstasyon Meydanı`ndaki tarihi Kutlu Doğum etkinliğinde Türkçe bir konuşma yapan Mustazaf Der İstanbul Şube Başkanı Said Şahin, "Eğer Resulullah bu asırda gelmiş olsaydı sizleri çok sevecekti" dedi.

Çelik: Peygamber Sevgisinde Birleşelim
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanı`nda düzenlediği Kutlu Doğum Programında Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik, Peygamber Sevdalılarına seslenerek "Allah`ın emirleri doğrultusunda toplanın, İslam`ı hâkim kılmaya çalışın, gözü yaşlı anne ve babaları gözyaşlarını dindirin" dedi.  Ey Peygamber Sevdalıları, Peygamber Sevgisi ve Allah`ın emirleri doğrultusunda toplanın, İslam`ı hâkim kılmaya çalışın, gözü yaşlı anne ve babaları gözyaşlarını dindirin."

KDSS Sonuçları Açıklandı
Diyarbakır İstasyon Meydan`ındaki büyük Kutlu Doğum programı devam ederken geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde yapılan "Kutlu Doğum Siyer Sınavı"nda ilk 10`a girerek Umre ödülünü hak kazananların isimleri açıklandı.
İşte KDSS`de Ömre Ödülünü Kazananların İsimleri
1 - Mehmet Ali İyibaş
2- Mehmet Turan
3 - Sibel Arca
4 - Mehmet Sabri Çalak
5- Mehmet Bozkurt
6 - Tuğba Burak
7 - Hicret Aslan
8 - Metin Palamut
9 - Ekrem Özaydın
10 - Sümeyye Duyu

Salavatlar da Açıklandı

Salâvat: 34 Milyar 53 Milyon 862 Bin 361
Hatim: 175 bin 910
Yasin: 6 milyar 173 bin 604
Kelime-i Tevhit: 10 Milyar 23 milyon 93 bin
İhlâs Süresi: 7 Milyon 93 bin 270
Ayet-ül Kürsü: 557 bin 766

Program Dua İle Sona Erdi
Fahr-i Kâinat Hz. Muhammed Mustafa (SAV) `nın mübarek veladetinin 1441. yıldönümü münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen tarihi "Kutlu Doğum Programı" okunan dua ile sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi