Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Doru ailesinden 3 kişinin yaşamını yitirdiği çatışma ile ilgili balistik incelemenin sonuçlandığını açıkladı. Emniyet Müdürlüğü Kriminal Raporlarına göre Mizgin Doru ile çocuklarının ölümüne neden olan mermi PKK'lıların silahından çıkmış.

 

Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, 26 Temmuzda Batman'da meydana gelen çatışmada Mizgin Doru ve iki çocuğunun ölümüne neden olan mermilerin Basiltik incelemesinin sonuçlarını dün açıkladı. Batman Emniyet Müdürlüğü 8 aylık hamile kadın Mizgin Doru ve 6 yaşındaki küçük kızları Sultan'ı öldüren silahlardan çıkan kurşunların çekirdeklerini Diyarbakır'daki Bölge kriminal laboratuarına göndermişti.

Balistik incelemenin sonuçlarını açıklayan Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder'in açıklamasında Mizgin Doru ve 6 yaşındaki küçük kızı Sultan'ı öldüren kurşunların PKK'lıların silahlarından çıktığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, olayda kullanılan kaleşnikof marka silahın, Kozluk Kaymakamlık konutunun taranması olayında da kullanıldığı ifade edildi. Açıklamanın sonunda ise İnşaat işçisi olduğu iddia edilen Fettullah Tokay'ın Örgüt mensubu olduğu, ve saldırıda kullanılan araçta parmak izinin tespit edildiği belirtildi.

Haber Kaynağı: Batmanpostası.com

http://www.batmanpostasigazetesi.com/haber/cumhuriyet-bassavcisi-ejder,-balistik-sonuclari-acikladi-31104.htm 

Editör: Haber Merkezi